El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat els recursos presentats per Acciona i la Generalitat i ha ratificat novament la decisió de l'òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) d'anul·lar l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona. La privatització d'aquesta empresa pública, que es disputen Acciona i Agbar, està en l'aire des que l'OARCC, organisme que depèn del propi govern català, invalidés aquesta adjudicació en considerar que l'oferta d'Acciona, l'empresa que finalment es va fer amb el servei, no respectava el termini d'inversions previstes en el plec de condicions del concurs. Acciona i la Generalitat, a través del departament de Territori i Sostenibilitat, van recórrer la decisió de l'OARCC i van demanar que se suspengués de forma cautelar la seva resolució, si bé al març el TSJC va desestimar els seus recursos.

El Govern i Acciona van plantejar llavors sengles recursos de reposició contra les anteriors interlocutòries, que ara el tribunal ha tornat a desestimar, donant de nou la raó a l'OARCC i, indirectament, també a Agbar, que des d'un principi demana que s'anul·li l'adjudicació d'ATLL. En les interlocutòries notificades ahir, el TSJC rebutja els arguments d'Acciona i la conselleria, que advertien dels danys econòmics derivats de l'anul·lació de l'adjudicació, tanto per a les finances de la Generalitat com per als consumidors i els propis treballadors afectats. En aquest sentit, el tribunal considera que el manteniment de la decisió de l'OARCC no comporta danys que tinguin prou entitat, ja que la llei obliga a la selecció d'un nou contractista, de manera que, en principi, els perjudicis es limitarien al procés de transició al nou concessionari. Aquesta valoració va comptar amb el vot particular d'un dels quatre magistrats del tribunal. El jutge Alberto Andrés sosté que l'execució de la resolució de l'OARCC "comportarà la necessitat de restituir a l'adjudicatari una quantitat pròxima als 300 milions d'euros", que és l'avançament pagat per Acciona a la Generalitat, "amb les lògiques dificultats de tresoreria en els actuals moments de crisi econòmica".

Després de conèixer la decisió del TSJC, fonts d'Acciona van assegurar que es formalitzarà un recurs de cassació davant el Suprem, mentre que la Generalitat estudia aquesta possibilitat, però encara no havia pres una decisió, segons fonts del Departament d'Economia.