El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assegurat aquest dissabte des de la Coma i la Pedra (Solsonès) que confien que es podrà mantenir el contracte d'adjudicació d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) a Acciona. Vila ha afirmat que "l'adjudicació es va fer raonablement bé, malgrat totes les dificultats, i podem enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania". El Govern creu que la interlocutòria no s'ha adoptat per unanimitat i compta amb un vot particular que concorda amb els arguments esgrimits per la Generalitat. El conseller ha reiterat que dimarts decidiran si recorren la suspensió cautelar de l'adjudicació però ha assegurat que "serem coherents amb el que hem fet fins ara".

Després d'inaugurar les obres de rehabilitació de l'església de Sant Sadurní de La Pedra, al Solsonès, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha valorat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre cautelarment l'adjudicació d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) a Acciona. Pel titular de Territori i Sostenibilitat, "és evident que hi ha un nou posicionament del TSJC perquè s'ha emès un vot particular que es fa seus els arguments esgrimits des del Govern".

Per això, Vila creu que "l'adjudicació es va fer raonablement bé i podem enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania que el servei es va prestant bé". A més, Vila confia que el contracte d'adjudicació d'ATLL es podrà mantenir a Acciona. El conseller ha reiterat que dimarts decidiran si recorren la suspensió cautelar de l'adjudicació però ha manifestat que "serem coherents amb allò que hem fet fins ara".

La decisió del TSJC

L'alt tribunal català ha decidit desestimar el recurs de reposició presentat per la Generalitat i per Acciona que tornava a demanar la suspensió cautelar de l'anul·lació de l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat a Acciona. Així, l'alt tribunal català manté l'anul·lació del concurs que va fer l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), que va considerar que l'oferta guanyadora havia de quedar exclosa en no complir amb el programa d'obres.

El TSJC considera que l'anul·lació no comporta "danys de suficient entitat". El tribunal també ha tornat a denegar la suspensió de l'acord de creació d'una societat mixta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb Aigües de Barcelona per al subministrament metropolità.