La Policia va irrompre ahir a la seu del PSC per buscar proves sobre l'espionatge a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i es va emportar l'ordinador de la gerent, Lluïsa Bruguer, que va ser imputada per la jutge del cas Método 3, assumpte pel qual CiU i PPC van demanar explicacions. Segons va informar el secretari d'organització del PSC, Esteve Terradas, els agents de la Policia Nacional van acudir a la seu central del PSC, al carrer Nicaragua de Barcelona, en una comitiva judicial, i van requisar l'ordinador de la gerent, a la que van comunicar la seva imputació en el cas de l'espionatge polític vinculat a l'agència de detectius Método 3.

Amb aquesta actuació a primera hora del matí i que va durar 45 minuts, la titular del jutjat d'instrucció 14 de Barcelona buscaria indicis o proves que algun responsable del partit encarregués la gravació de la conversa privada que van mantenir al restaurant La Camarga de Barcelona Alícia Sánchez-Camacho (PPC) i Victòria Álvarez, l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

La comitiva judicial li va lliurar a la gerent la notificació de la seva imputació en el cas, pel que haurà de comparèixer en els pròxims dies davant la jutge, segons fonts pròximes al cas. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va afirmar que el seu partit no tenia cap relació amb el cas d'espionatge del restaurant La Camarga i va demanara la justícia celeritat per demostrar la innocència de les persones del seu partit que s'havien vist involucrades. "La intenció del PSC és col·laborar amb la justícia amb total transparència", ha assegurat Navarro, que va afegir que "l'espionatge és un tema que queda molt lluny del PSC".

"Confiem en la innocència de les persones que han vist el seu nom implicat en el tema i demanem a la justícia que actuï amb celeritat perquè es pugui demostrar la seva innocència", va rematar. Navarro va explicar que s'havia posat en contacte amb totes les persones del PSC relacionades amb el cas, inclòs l'exsecretari d'organització José Zaragoza, i va recordar que "el document que implicava a Zaragoza es va demostrar posteriorment que era fals". En una roda de premsa prèvia, convocada d'urgència, el secretari d'organització del PSC, Esteve Terradas, va explicar que el seu partit "actuarà amb la màxima transparència i disponibilitat per col·laborar amb l'administració de justícia".

Terradas va recordar que el cas seguia sota el secret del sumari, de manera que, segons va indicar, el seu partit no era coneixedor del contingut de les diligències judicials. Terradas va afegir que el PSC no demanaria responsabilitats a la gerent imputada "perquè no és un càrrec polític". De la seva banda, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, es va remetre a les explicacions del PSC després de la imputació de la seva gerent.

Més reaccions

Els partits catalans sí que van demanar explicacions al PSC. El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, va demanar al líder dels socialistes catalans que compareixés al Parlament per donar explicacions pel cas Método 3. Segons Rull, "ens trobem davant uns fets que requereixen d'una resposta immediata per part del màxim responsable del PSC". "Que la Policia entri a la seu del PSC i imputi un alt càrrec, sota la sospita que hi ha hagut un cas d'espionatge, el que requereix és que es donin explicacions", va indicar.

De la seva banda, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, va exigir a Navarro que comparegués per donar explicacions urgents i va expressar la seva "satisfacció" pel fet que la denúncia presentada pel PPC hagués permès conèixer les circumstàncies que impliquessin de forma directa al PSC. "Volem que Navarro ofereixi explicacions urgents -va insistir-, que no s'amagui, doni la cara i aclareixi com actuarà respecte a les persones que hagin encarregat les investigacions".

També el portaveu de Ciutadans, Matías Alonso, va afirmar que "l'espionatge polític és una forma de corrupció inacceptable en un sistema democràtic" i "ha de ser objecte d'investigació i de debat al Parlament de Catalunya". Alonso va reafirmar la necessitat de "crear la comissió d'investigació parlamentària sobre espionatge que -va recordar- CiU, ERC i el PSC van vetar el mes d'abril passat".