El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha assegurat aquest dilluns al Parlament que el president del grup turístic i sanitari Serhs, Ramon Bagó, va gestionar diners públics en benefici propi com a directiu del Consorci Sanitari de Catalunya (CSC). Així de contundent ha estat cap al final de la seva compareixença després de ser preguntat per l'amo de Serhs, afirmant que Bagó és un "cas de llibre" de gestió dels diners públics des de l'àmbit privat i en benefici propi. Antifrau ha lliurat a la fiscalia un informe on denuncia algunes adjudicacions i contractacions del CSC a Serhs per aquest motiu.

Daniel de Alfonso ha estat molt dur en el cas de Bagó i el grup Serhs assegurant que s'ha "autocontractat" a ell mateix des de l'àmbit públic, "disposant de forma privada d'allò públic en el seu interès", perquè bona part de les adjudicacions del CSC es van fer a empreses del seu grup. En aquest sentit ha afirmat que hi ha clars "conflictes d'interessos, incompatibilitats, negociacions prohibides a funcionaris, i gestió d'allò públic des de l'àmbit privat en benefici del privat".

Segons De Alfonso, Bagó hauria d'estar sotmès a la llei d'incompatibilitats públiques i a un control públic, perquè gestionava diners públics del Consorci. Tot i així, no ha volgut afirmar que aquestes irregularitats siguin delicte, sinó que la OAC ha fet un informe que ha lliurat a la fiscalia.

De Alfonso no ha anat gaire més enllà però ha admès que la Generalitat no pot desentendre's totalment si hi ha hagut una mala gestió del Consorci, perquè en forma part, i tota la salut pública depèn del Govern. Així, ha reconegut que hi ha hagut "feblesa en el control intern" del CSC, i ho ha atribuït al fet que "potser l'encarregat de controlar té interessos privats" i "si el control s'encarrega a un privat, ja s'ha vist què passa".

El director d'Antifrau ha explicat que la seva oficina ha tramitat en l'últim any i mig onze casos, tots per iniciativa pròpia després de conèixer-los a través de la premsa. Entre aquests, destaca el de Serhs i el CSC, el de la Corporació de Salut Maresme-Selva, el de Sant Pau, el del SEM, el del Servei Català de la Salut, i el de l'Institut Català de la Salut. Alguns dels casos han quedat arxivats per falta d'indicis, altres estan en fase d'investigació i altres s'han conclòs i enviat a la fiscalia o s'han suspès perquè ja s'investiguen judicialment.