22 de juliol de 2013
22.07.2013

Rull situa la consulta "al segon semestre de 2014"

El secretari d'Organització de CDC creu que cal un any per "eixamplar la majoria pel dret a decidir i per l'estat propi"

23.07.2013 | 07:20
Josep Rull i Lluís Maria Corominas, aquest dilluns a la seu de CDC | ACN

El secretari d'Organització de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, ha situat aquest dilluns la celebració de la consulta sobre el futur polític de Catalunya en "el segon semestre de 2014". El dirigent convergent ha assegurat que no veu "motius" per retardar la data més enllà del proper any i aposta per complir el pacte amb ERC, tot deixant per la segona part de l'any el dia per escollir. Segons Rull, el calendari hauria de ser aquest perquè encara cal un any més per "eixamplar la majoria pel dret a decidir i per l'estat propi". En aquest sentit, ha confiat també que al desembre la comissió parlamentària tindrà una proposta de data concreta i una pregunta per la consulta.

El calendari es mantindrà, i la data de la consulta es comença a concretar. Al menys, aquest és el criteri que aplica CDC al procés del dret a decidir i el que el seu secretari d'Organització vol fer efectiu. Josep Rull ha volgut reforçar aquest dilluns el seu convenciment que el pacte d'estabilitat parlamentària signat entre CiU i ERC es podrà complir i la consulta se celebrarà al llarg del proper any.

Tot i reiterar que, tal i com va avançar el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, els nacionalistes confien que la comissió d'estudi pel dret a decidir fixarà un dia i una pregunta per a la consulta a finals d'any, Rull ha exposat ara quines preferències té el seu partit. En aquest sentit, ha assegurat que els convergents creuen que celebrar-la durant "el segon semestre de 2014 és un element que compleix amb el nostre acord amb ERC i reforça la idea d'arribar amb tot apunt". I és que Rull ha afirmat que encara és necessari aprofundir uns mesos més "en el treball que estem fent amb la societat". "Tenim un any per fer feina. Ens correspon eixamplar aquesta majoria, és una de les prioritats bàsiques de CDC", ha dit, tot afegint que cal aquest temps per recollir més suports "pel dret a decidir i per l'estat propi, i preparar els instruments d'estat pel dia després de la consulta".

Rull ha fet aquesta apreciació en la seva valoració de la campanya 'Què està passant a Catalunya', on el convergent ha assegurat que han constatat que existeix, sobretot en zones de l'àrea metropolitana de Barcelona, "un dèficit encara significatiu de dades, sobre l'avui i el dia a dia i sobre com ens imaginem el demà, saber que és viable tot aquest procés". "Hem de donar més arguments i explicar que el procés té molt a veure amb els recursos de la gent", ha explicat Rull.

Balanç "positiu" de la campanya i preparació de la convenció

El secretari d'Organització ha donat ja per tancada la campanya, que ha costat al voltant de 2.000 euros, i que ha pogut celebrar un total de 256 actes amb 77 ponents i 22.582 assistents durant els cinc mesos que ha durat.

D'altra banda, el senador Josep Lluís Cleries ha estat l'encarregat de presentar la nova convenció nacional de CDC, que agruparà actes durant el proper mig any sota el títol 'Compromesos amb les persones'. La finalitat, segons Cleries, és aprofundir en la vessant més social de l'acció de CDC i els governs de CiU. "Ens ha tocat governar en moments de dificultat i alguna gent pot pensar que en hem allunyat de l'anima social quan en realitat aquest compromís el continuem tenint. Volem fent una sacsejada interna perquè la gent ens vegi a prop i que sàpiga que són la Convergència de sempre", ha explicat Cleries.

Aquests actes inclouran xerrades, debats i participació a la xarxa, i tot amb l'objectiu d'explicar què vol CDC "per a la Catalunya actual i per a la Catalunya que construirem".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema