La Comissió d'Assumptes Institucionals (CAI) del Parlament ha convocat avui formalment la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, per al pròxim 31 de juliol a les 11 del matí, amb la finalitat de que doni explicacions de les implicacions de CDC amb el cas del Palau de la Música.

CiU i ERC van votar la setmana passada conjuntament en una reunió extraordinària de la junta de portaveus que la compareixença de Mas tingués lloc en comissió i no davant el ple del Parlament, com sol·licitaven els tres grups que havien presentat una sol·licitud formal perquè el president doni explicacions: PP, ICV-EUiA i Ciutadans (C's).

Així, la CAI es reunirà el 31 de juliol a les 11 hores amb la compareixença de Mas com a únic punt de l'ordre del dia.

La compareixença de Mas és a "petició pròpia", ja que el mateix president va mostrar la seva voluntat de comparèixer en el transcurs d'una sessió de control del Parlament, després de la insistència de la majoria dels grups perquè donés explicacions pels vincles de CDC amb la trama del Palau de la Música.

El jutge va tancar la instrucció d'aquest cas assenyalant que CDC es va lucrar amb cinc milions d'euros de la constructora Ferrovial a canvi de concessions d'obres públiques.