27 de juliol de 2013
27.07.2013
40 Años
40 Años

Mas demana a l'Estat 'mà estesa' per a fer una consulta ben feta

"Espero -ha afirmat Artur Mas- que algun dia es donin compte de que han d'allargar la mà" a Catalunya

27.07.2013 | 20:01
EFE

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat avui a l'Estat Espanyol "mà estesa" cap a Catalunya per a facilitar la possibilitat de celebrar una consulta d'autodeterminació "ben feta" per a la qual cosa cal "no posar traves" i pactar-la amb les institucions catalanes.

Mas s'ha referit, a l'acte d'inauguració del Raval de la Mar de Vila-seca (Tarragonès), a la carta que ja ha enviat al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en la que li expressa la voluntat de les institucions catalanes de que sigui convocat un referèndum o consulta "legal" i acordada amb l'Estat.

"És una carta amable, que aposta pel pacte, el diàleg i la negociació" amb la finalitat de que "es pugui celebrar la consulta i que el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur", ha explicat el president de la Generalitat.

Segons Artur Mas, amb la seva carta ha volgut transmetre "una actitud que expressa, no només una voluntat pacífica sinó també constructiva" del poble català, ja que l'objectiu és poder realitzar una consulta "ben feta", ha subratllat.

Però perquè el procés es faci "ben fet", ha precisat el president català, "necessitem que les dues parts es posin d'acord i pactin", i "per nosaltres no quedarà".

Ha volgut deixar clar, en aquest sentit, que l'única manera de fer les coses bé "és que hi hagi voluntat de diàleg i pacte" i que des de les institucions de l'Estat "no es posin traves" i es faciliti la convocatòria.

"Espero -ha afirmat Artur Mas- que algun dia es donin compte de que han d'allargar la mà" a Catalunya perquè aquesta "pugui decidir el seu futur".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema