Els Mossos d'Esquadra van detenir 35 persones en una operació contra el contraban de tabac, entre elles el distribuïdor que monopolitzava la venda de paquets il·legals al barri de la Barceloneta de Barcelona a través de sis pisos que des de fa dècades exercien d'estancs clandestins.

L'inspector Pere Guillén, cap de l'Àrea d'Investigació Criminal de Barcelona dels Mossos d'Esquadra, i el cap de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Catalunya, Carlos Gavilanes, van destacar la importància d'aquesta operació, que ha permès desarticular quatre grups diferents que s'encarregaven del contraban i la distribució de tabac il·legal, sobretot des d'Andorra. El principal arrestat en aquesta operació és una persona que al llarg dels anys s'havia fet amb el monopoli de la distribució de tabac procedent d'Andorra a la Barceloneta, bressol històric de la venda il·legal d'aquesta mercaderia a la capital catalana.

Els Mossos es van posar sobre la pista d'aquests sis pisos a partir d'una denúncia per un cas de violència domèstica en un dels immobles, on els agents van trobar tabac andorrà de contraban per valor de més de 9.000 euros.

Els altres tres grups ara desarticulats es dedicaven a distribuir tabac il·legal en quantitats inferiors als 15.000 euros, per no ser acusats d'un delicte de contraban, encara que finalment se'ls va acabar imputant a causa de la reincidència en la seva activitat il·lícita.