Uns 250 forestals no poden treballar en cas d'incendi perquè no disposen de l'equipament necessari per garantir la seva seguretat. Els Bombers disposen del suport de 621 auxiliars forestals contrac?tats per aquesta campanya d'estiu. Uns 250 no diposen encara de la granota ignífuga que els permetria treballar amb seguretat i per això no podrien ser mobilitzats si se'ls requerís.

Això és degut a una inspecció de Treball que es va produir aquesta setmana passada i que determinava que no es podia garantir que un terç dels equipaments s'haguessin rentat menys de 50 vegades. Si se supera aquesta xifra es podria afectar la qualitat i protecció dels efectius. En principi, està previst que entre avui i demà arribin els nous equipaments. Durant aquest temps els efectius han de fer altres tasques de manteniment o revisió.

Els auxiliars forestals, com els Bombers, porten "una granota", un equipament que ajuda a protegir-se de les flames i acostar-se al foc per poder-lo extingir.

En principi, aquestes granotes es poden utilitzar si no s'han rentat 50 vegades o més però la gran majoria dels auxiliars forestals renten a casa seva el material i porten "la granota" que van utilitzar durant la campanya de l'any passat.

D'altra banda, s'ha de tenir en compte que els auxiliars treballen a dies alterns, un sí i l'altre no i, per tant, només és la meitat d'ells (uns 102) que no poden ajudar en cas d'incendi.

Des dels Bombers asseguren que està previst que el nou material arribi avui o demà i durant aquest temps els auxiliars afectats poden fer tasques de manteniment de vehicles, revisió de material, de zones afectades o tot allò que sigui necessari dins del parc. Aquesta incidència ha coincidit amb el primer cap de setmana de l'any en què s'ha posat en prealerta el Pla Infocat a causa de les altes temperatures.

Aquest cap de setmana una gran part de les comarques de ?Catalunya han estat en alerta davant l'elevat risc d'incendi a causa de la forta calor, humitat i el vent que va bufar en algunes zones del país.