Els veïns desallotjats per l'incendi que es va declarar ahir diumenge a Vallirana han començat a tornar a casa seva després de les 10:00 hores d'avui, segons que han confirmat els Bombers.

Els 150 veïns de les urbanitzacions Selva Negra i Vallirana Park, que s'han vist obligats a passar la nit fora de les seves cases, han començat a tornar-hi sobre les 10:00 hores una vegada que s'ha pogut garantir la seva seguretat.

José, un dels veïns, ha assegurat que "va ser com estar en una ratera" i ha recordat que "acabava de netejar la piscina quan vam veure que plovia cendra. Ens vam girar i vam veure les flames molt a prop de casa".

Una altra de les veïnes que ha passat la nit fora de casa, Maria, ha assegurat que "la situació era angoixant perquè vèiem les flames molt prop de les cases". Maria i la seva família van sortir de casa quan s'hi van aproximar les flames. "Després el meu marit va tornar a buscar documentació i va ser molt angoixant l'espera", recorda.

Segons fonts de l'ajuntament de Vallirana, una quinzena de persones s'han allotjat aquesta nit en els apartaments l'Escut. La resta ha pogut refugiar-se en cases de familiars i amics.

Antonio, un dels veïns que ha passat la nit a l'Escut, ha mostrat la seva preocupació per la situació en què haurà quedat la seva casa. "Veníem de camí quan ens van avisar que un incendi estava afectant la zona i ja no vam poder accedir", comenta el veí que destaca "la bona atenció que hem rebut i la coordinació dels equips d'emergència".

L'alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, s'ha reunit amb els veïns afectats a les 09:30 hores en el casino de la localitat per informar als afectats de la situació.

Martínez ha comentat que els veïns que tinguin problemes de mobilitat seran traslladats a les seves cases pels serveis socials.