La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, participarà segurament en la manifestació contra el separatisme que organitza el moviment 12-0 durant l'Onze de Setembre, coincidint amb la cadena humana que està promovent l'ANC. En declaracions a Rac 1, va recordar que el seu partit va donar suport a aquest moviment des del primer moment i va assegurar que assistirà a "qualsevol convocatòria que realitzin en defensa de la Catalunya plural i de la no exclusió". Ara bé, més endavant, fonts del PPC van assegurar que la líder popular ha d'acabar de pensar si assistirà o no després de parlar-ho amb el PPC. D'altra banda, va reptar el president de la Generalitat a assistir a la cadena humana.

Pel que sembla, però, Sánchez-Camacho participarà, doncs, a la concentració a la plaça de la Sagrada Família en contra del separatisme. La convocatòria serà a les cinc i cinc de la tarda, fent-la coincidir amb la de la cadena humana. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va augurar que hi hauria canvis perquè ambdues iniciatives no coincidissin en el temps i en l'espai.

Encara sobre la cadena, la popular es va queixar que no hi hagi pressupostos a Catalunya i en canvi sigui l'ANC qui marqui l'agenda política del Govern. Tant per tant, va demanar a Mas que sigui clar i participi en la cadena humana. "Mas està callat, farà com amb la manifestació de l'any passat. Calla, diu que no hi va perquè diu que és el president de tots, però l'únic que fa és impulsar el procés independentista. El que li recomano a CiU i a Mas és que es tregui la careta, que digui la veritat i que vagi a la cadena", va indicar la popular.

La líder del PPC va reiterar que el seu futur és a Catalunya i no a Madrid, perquè té la "responsabilitat històrica" de liderar l'únic partit, va dir, que té un projecte clar en defensa de la Catalunya plural que vol seguir sent espanyola. I és que el PSC, va continuar, pateix una "manca de lideratge i de projecte".

Des del Govern, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va advocar ahir perquè sensibilitats diferents a l'independentisme se sumin a la Via Catalana del pròxim 11 de setembre, amb l'objectiu de reforçar la reclamació del dret a decidir dels catalans.

"Reconeixent que -en aquesta manifestació- hi ha un nucli rotund d'independentistes, seria positiu que s'hi sumessin moltes altres sensibilitats, perquè com més gent s'hi sumi més reforçat sortirà el dret a decidir", va dir Espadaler en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual va subratllar que si aquesta manifestació "no surt bé no serà un fracàs dels independentistes, sinó del dret a decidir".

El president del Consell Nacional d'Unió va donar suport a la cadena humana com "una expressió ciutadana transversal" que "suma efectius al dret a decidir" i "vertebra" Catalunya.

Per la seva banda, el secretari general de la UGT a Tarragona, Jordi Salvador va instar els afiliats al sindicat que assisteixin als trams que falten per omplir a Tarragona. Salvador va declarar que el sindicat "està sense cap ambigüitat a favor del dret a decidir del poble de Catalunya sobre el seu futur nacional i social" i va anunciar que UGT Tarragona participarà en tots els actes institucionals de la Diada.

Aquest cap de setmana, a més, un centenar de persones han assajat la cadena humana per l'onze de setembre a Los Angeles (EUA).