La Via Catalana també va tenir ressó als mitjans de comunicació internacionals. Uns 200 periodistes estrangers acreditats van narrar per ràdios, diaris, revistes i cadenes de televisió d'arreu del món la preparació de la cadena humana, la seva realització i les conseqüencies posteriors. Des de la tarda, les edicions digitals d'alguns dels grans mitjans internacionals es va començar a fer ressó de la cadena de la diada.

La cadena de televisió pública britànica, la BBC, assegurava ahir que la cadena humana per la independència d'aquest Onze de Setembre a Catalunya havia estat "enorme". La televisió va preparar un reportatge amb declaracions del president Artur Mas, que va intercalar amb imatges en moviment de diversos trams de la via catalana. Mas assegurava a la BBC que intentarà "negociar" un referèndum amb Madrid pel 2014. La BBC, però, no va ser l'única televisió que va mostrar imatges de la cadena, ja que Al Jazeera també va preparar un vídeo ?subratllant que una cadena humana "en una regió bilingüe al nord-est d'Espanya faria pressió per un referèndum d'autodeterminació.

Mentre que la galeria fotogràfica que el rotatiu gal Le Monde dedicava a la cadena humana es convertia en un dels continguts més compartits de la pàgina, el diari francès Indépendant publicava en portada a la seva web que "una impressionant cadena humana, que hauria reunit centenars de milers de persones, s'ha format del nord al sud dels 400 kilòmetres de Catalunya, en una demostració de força dels independentistes per reclamar un referèndum d'autodeterminació", assegurava la versió digital del rotatiu francès.

A l'altra banda de l'Atlàntic, el corresponsal del diari The New York Times titulava des de Barcelona que "una reunió de protesta a Catalunya afegia una altra preocupació a Espanya". El corresponsal veia la Diada com "nou desafiament" cap a Rajoy, i lligava la protesta a les retallades pressupostàries imposades a les autonomies des de Madrid.

El diari La Nación, de l'Argentina, destacava a la seva secció d'internacional que "una multitudinària cadena humana va recòrrer Catalunya per la Indepenència" i explicava que "els extrems nord i sud de la regió es van enllaçar amb les mans dels ciutadans.

Atenció a les agències

L'agència de notícies internacionals Reuters també va publicar un teletip sobre la cadena humana en què assegurava que els participants lluïen "samarretes grogues, i s'embolicaven amb les banderes independentistes blaves, vermelles i grogues". "S'han unit de les mans, a través de ciutats i carreteres rurals, i han fet crits de celebració quan la via s'ha completat", indicava l'agència. L'agència Associated Press també va valorar la cadena com a "enorme", assegurant que tenia com a objectiu "il·lustrar la força local en suport dels esforços polítics per separar-se d'Espanya". AP indicava que, segons els organitzadors, hi havia "un milió de persones a la cadena humana, moltes vestides amb les banderes independentistes". L'agència deia, a més, que els participants feien càntics a favor de la independència durant la manifestació, que tenia "un ambient festiu" i havia comptat amb un "repic de campanes en algunes ciutats i pobles". Molts mitjans internacionals, com ABC News, el diari Washington Post o Fox News publicaven a la seves edicions on-line els teletips d'agència.