El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va augurar ahir que en un període de tres a cinc anys es podrà estendre el carnet de boletaire a tot el territori català. Segons va dir, la primera experiència -feta la temporada passada a Poblet- va ser "molt satisfactòria per tothom", tant pel mateix Govern com pels boletaires i els veïns. A partir d'aquí, va continuar, l'executiu espera que la iniciativa es consolidi en aquesta temporada i que, en un termini d'entre tres i cinc anys, es pugui aplicar a tots els boscos públics. Pel que fa als privats, va comentar que alguns propietaris de finques ja s'hi han afegit i que probablement això vagi en augment.

"L'any passat vam fer una prova pilot a Poblet amb la que volíem testar una nova manera d'entendre el bosc", va explicar el conseller d'Agricultura en referència al carnet de boletaire. Aquesta passava, segons va assegurar, per demanar un "major compromís" amb la conservació del bosc a les persones que hi accedien. El resultat va ser, segons Josep Maria Pelegrí, "molt satisfactori" pel Govern, els boletaires i els veïns. Fins i tot, va dir el conseller, hi va haver alguns propietaris de finques forestals que es van afegir a la iniciativa i que també van començar a cobrar per l'accés.

La temporada per consolidar

El Govern català espera que la temporada que ara comença sigui, segons el conseller, la de la consolidació d'aquesta experiència. Si és així, va avançar, l'executiu català intentarà estendre la filosofia a la resta de boscos públics catalans. Amb això s'aconseguirien recursos per poder conservar-los millor, va explicar.