ERC va salvar ahir el director general de Policia de la Generalitat, Manel Prat, que prosperés una petició de cessament de tots els grups de l'oposició per les suposades contradiccions en informar sobre successos com la mort d'un empresari al Raval o el cas d'Esther Quintana. ERC va votar en el ple del Parlament amb CiU per evitar que tirés endavant una moció del PPC en què, després d'haver-se afegit una esmena del PSC, s'instava al cessament de Manel Prat.

El punt número 15 de la moció, en el qual s'exigia el cessament de Prat, va ser votat favorablement de PSC, PPC, ICV-EUiA, Ciutadans (C's) i la CUP, que van sumar en total 62 vots contra als 69 contraris al text de CiU i ERC. Entre crítiques de la majoria de grups a ERC pel sentit del seu vot, la diputada d'aquest partit Gemma Calvet va dir que ERC havia optat per realitzar "una oposició constructiva" i es va preguntar en què beneficiava demanar la dimissió de Prat.

Les valoracions

Calvet va admetre que els vídeos difosos sobre la detenció i posterior mort de l'empresari Juan Andrés Benítez el passat 6 d'octubre, en els quals s'aprecia que va poder ser repetidament copejat per vuit agents dels Mossos d'Esquadra, "reflecteixen unes circumstàncies molt greus". Des de CiU, Lluís Guinó va lamentar "que es vulgui aprofitar l'impacte creat amb la difusió dels vídeos "per enterbolir la imatge dels Mossos d'Esquadra".

Pere Calbó, del PPC, va reprotxar a CiU i ERC "la seva falta de voluntat negociadora" per assumir totalment o parcial els quinze punts de la moció, mentre que Xavier Sabaté, del PSC, va indicar que Prat "ha demostrat no tenir capacitat suficient per dirigir els operatius". Segons Jaume Bosch, d'ICV-EUiA, Espadaler "ha comès l'error de mantenir a Prat" en el seu càrrec. Des de C's, Matías Alonso va apuntar que Prat "no pot restar en el càrrec després d'oferir versions contradictòries", mentre que David Fernández, de la CUP, va advertir sobre "el règim d'impunitat" que els que governen la Generalitat desitgen que existeixi per a les actuacions policials.