La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha donat les dades que ha recollit del seguiment d ela vaga al sector educatiu entre el professorat. Amb xifres de les 11.00 hores del matí, el Govern assegura que el 17,07% del personal dels centres públics ha secundat la protesta convocada per aquest dijous, i un 15,4% del professorat als centres concertats ha decidit també fer vaga. Les dades suposen, respecte de la darrera convocatòria al maig, un increment de quasi dos punts a l'ensenyament públic i de dotze punts en la xarxa concertada. Aquest darrer increment és per a la consellera, la prova que la protesta tenia en la LOMCE impulsada per l'Estat i en "l'amenaça al model català" el seu "punt central".

Primeres dades de seguiment fetes públiques pel Departament d'Ensenyament. Irene Rigau ha explicat, des dels passadissos del Parlament, que "un 17,06% del professorat en l'escola pública i un 14,4% en els centres concertats" ha secundat la convocatòria de vaga aquest dijous al matí.

La consellera ha remarcat que les xifres, comparades amb les que es van recollir en la convocatòria del passat mes de maig durant l'última vaga, reflecteixen una "diferència important" entre els professionals dels centres privats subvencionats. "Al maig passat, el seguiment a l'escola concertada va ser del 3,42% i a la pública del 15,51%", ha dit, tot remarcant que hi ha dotze punts d'increment als centres subvencionats, equiparant gairebé les xifres a les de la xarxa pública.

Tot i voler ser prudent en valorar les dades per no haver arribat encara "al final de la jornada", Rigau ha volgut interpretar que l'augment del seguiment als centres concertats

"evidencia que el punt central de la vaga és contra la invasió competencial i el model de la LOMCE, que representa una ofensiva contra el model d'escola catalana i contra la immersió lingüística".