La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, no preveu més retallades en el pressupost del 2014 respecte al del 2013. Segons Rigau, no hi ha d'haver "cap disminució" i ha posat com a exemple que el setembre el Departament ja ha incorporat 2.435 professors més, que han substituit els jubilats i per tant "no s'ha amortitzat les places". En una entrevista al canal 3/24 Rigau també s'ha referit a la Llei Wert i ha explicat que diverses autonomies faran un front comú per intentar aturar-ne l'aplicació. A més, ha afegit que el PP la vol aplicar en dos anys, que és el que queda de legislatura, i això no és prou temps per fer les noves normatives específiques a cada comunitat.

La consellera d'Ensenyament espera que no hi hi hagi més retallades en el pressupost del seu departament pel 2014. El pressupost del 2013 no serà superior al del 2014 i això "és la primera vegada que passa" des que va començar la crisi, ha dit.

Rigau s'ha referit a les beques menjador i al cas de 1.457 famílies del Baix Llobregat que s'han quedat sense. En aquest sentit, ha remarcat que el criteri determinant per concedir aquestes beques, ara com ara, ha de ser "de renda", tot i que fins ara també s'havien tingut en compte consideracions "socials" d'altre tipus. Rigau ha explicat que demanaran als consells comarcals que expliquin quins criteris fan servir per decidir el nombre de beques que s'han de concedir.

Sobre la Llei Wert, la consellera ha explicat que dimarts vinent es reunirà la comissió autonòmica on els territoris de l'estat que s'oposen a la llei faran un front comú per intentar aturar-ne l'aplicació. A més, la consellera ha afegit que el PP té l'objectiu de començar-la a aplicar abans de dos anys, que és el termini de legislatura, i això no dóna prou temps per fer les normatives concretes per aplicar-la a cada autonomia.

Rigau també s'ha referit a la consulta sobiranista. S'ha mostrat convençuda que es farà, perquè "la voluntat president és de fer-la" i ha critica les "ziga-zagues" del PSC en aquest terreny, sobretot arran de les declaracions de Pere Navarro, aquest dissabte. "La setmana passada el to al Parlament no era aquest" ha recordat Rigau, que ha vinculat aquest gir a la influència del PSOE.