22 de novembre de 2013
22.11.2013

CiU i ERC eviten que el Parlament hagi d'avalar les privatitzacions

El Govern estudia vendre 653 habitatges socials als llogaters per augmentar els ingressos

22.11.2013 | 00:00
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

El Parlament va rebutjar, amb els vots de CiU i ERC, una moció del PSC que reclamava que el Govern estigués obligat a acudir a la cambra abans d'iniciar cap "procés de privatització o concessió de patrimoni" per aconseguir "l'aval" dels diputats. La mateixa moció socialista, que sí va rebre el suport del PPC, ICV-EUiA, C's i la CUP, reclamava també que el Parlament rebutgés "l'eventual privatització" de les depuradores propietat de la Generalitat de Catalunya. Aquests dos punts formaven part d'una moció que pretenia reprovar al Govern per no haver presentat al Parlament uns pressupostos específics pel 2013 i criticava el caràcter "injust i antisocial" d'una pròrroga dels comptes de 2012.
Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va obrir ahir la porta a la possibilitat que alguns dels llogaters que des de fa anys estan de lloguer en 653 habitatges socials puguin adquirir-los si volen i tenen la possibilitat econòmica de fer-ho. En el ple del Parlament, el conseller no va concretar si el Govern privatitzarà la propietat d'uns 14.000 pisos socials pertanyents a la Generalitat. No obstant això, com a exemple que es podria aplicar perquè la Generalitat augmenti ingressos, Vila va explicar que hi ha uns 653 pisos socials llogats per llogaters des de fa "10 o 12 anys" i que ja "se'ls senten com a seus", per la qual cosa "en molts casos" els arrendataris han manifestat la seva voluntat de "comprar-los" i "estan en disposició de fer-ho". Vila també va citar com a exemples, sense quantificar, aparcaments o solars agrícoles que el Govern té a les seves mans i que en l'actual context econòmic és "just" que es "dinamitzin" explorant possibles canvis de propietat.
El conseller va respondre així a una interpel·lació de Roger Torrent, diputat d'ERC, que va advertir que "no tot val" per incrementar els ingressos de la Generalitat de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook