La Plataforma Iniciativa Animalista contra la tortura animal (PIA) denunciarà als jutjats el suposat maltractament dels cavalls que s'utilitzen en els espectacles de l'àrea temàtica del far west de Port Aventura. Segons la PIA, els cavalls han d'actuar quatre cops al dia en sessions de 30 minuts en les quals pateixen caigudes violentes a terra i els cops de fuet dels seus domadors. Els animalistes consideren que els animals tenen símptomes de patir estrès per haver de suportar sorolls estrepitosos i condicions climàtiques no sempre favorables. La PIA denunciarà el cas als jutjats després que Port Aventura no els hagi donat explicacions en dos mesos.

Ahir, membres de la PIA van desplegar una pancarta davant les portes del parc per denunciar públicament el presumpte "maltractament reiterat" que pateixen els cavalls que s'utilitzen en els espectacles. Com va explicar el portaveu de PIA a Tarragona, Toni Teixidó, l'entitat es va assabentar d'aquesta situació per les denúncies que els van fer arribar diverses famílies que havien vist els cavalls lesionats i sagnant.

Els ecologistes ja preparen la denúncia que s'interposarà davant de les autoritats competents. "No ens han deixat cap altra via, entenem que no han volgut el diàleg i s'haurà de solucionar amb una denúncia", va lamentar Teixidó.