04 de gener de 2014
04.01.2014

El PPC ja prepara un fòrum antiindependentista

La líder dels populars diu que se celebrarà entre febrer i març, i que preveu reunir-se amb PSC, Unió i C's

04.01.2014 | 11:56

El PPC ja treballa en l'organització d'un macro acte "protagonitzat per la societat civil" centrat en el missatge antiindependentista. Així ho ha explicat a l'ACN durant una entrevista la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, que ha detallat que aquest 'Fòrum de la Concòrdia' se celebrarà entre febrer i març, després de la convenció que els populars tindran a finals de gener a Catalunya. Sánchez-Camacho pretén que aquest Fòrum no sigui un acte del PPC i per això demanarà aquest mes reunir-se amb els líders de PSC, Ciutadans i Unió amb la intenció que s'impliquin i aportin propostes de noms no vinculats a cap de les formacions però que puguin participar en aquest acte antiindependentista.

La presidenta del PPC ha detallat, en una entrevista a l'ACN, les línies mestres del 'Fòrum de la Concòrdia' que vol que se celebri un cop hagi passat la convenció del partit, on també hi haurà un clar missatge antiindependentista i que podria comptar amb la presència del president espanyol, Mariano Rajoy. Fa mesos, Alícia Sánchez-Camacho va enviar una carta als líders del PSC, Pere Navarro, Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i Ciutadans, Albert Rivera, demanant-los col·laborar conjuntament per visualitzar que les seves formacions s'oposaven a la independència de Catalunya. Segons la popular, no ha rebut cap resposta dels tres polítics, i és per això que ha decidit fer el primer pas i impulsar el que vol que sigui el primer gran acte antiindependentista al marge de les sigles dels partits.

"És un fòrum per explicar en l'àmbit social i cultural tot el que ens uneix amb la resta d'Espanya i el que enforteix Catalunya dins d'Espanya, així com el que puguem solucionar dins de la llei perquè la relació de Catalunya amb la resta de l'Estat sigui millor, garanteixi el progrés i la convivència", ha explicat Sánchez-Camacho. De moment, el PPC pensa en un acte "amb personalitats alienes als partits, amb persones i catedràtics de nivell i de prestigi".

És per això que la popular assegura que té "estesa la mà a altres formacions polítiques perquè facin les seves propostes i sigui així la societat civil catalana i de la resta d'Espanya qui protagonitzi el Fòrum de la Concòrdia". "Nosaltres ho impulsarem amb propostes de persones i espero tenir contactes amb els líders d'altres partits per parlar-ne, però el protagonisme serà de la societat civil, que ha d'explicar la realitat i la història de la relació de Catalunya amb la resta d'Espanya, i no les mentides que expliquen alguns", ha sentenciat.

Per últim, ha fet una primera crida a Navarro, Duran i Rivera per unir-se a la iniciativa perquè "és molt important visualitzar que tots els partits a favor de la convivència volem seguir defensant junts que Catalunya segueixi formant part d'Espanya i de la UE". "És molt important que es tornin a repetir fotos, trobades i reunions", ha conclòs, recordant la imatge de Navarro, Rivera i Sánchez-Camacho brindant amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, per commemorar el dia de la Constitució.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema