Els Mossos d'Esquadra prossegueixen la recerca de l'home que dimarts va apunyalar mortalment una persona i va ferir-ne una altra al barri barceloní de La Ribera, un crim en el qual el mòbil del robatori perd força a mesura que avancen les investigacions. Segons fonts pròximes al cas, al tancament d'aquesta edició la policia catalana mantenia obert el dispositiu que va muntar per localitzar el jove que va apunyalar, entre els carrers Mirallers i Brosolí de Barcelona, un home, que va quedar ferit greu, i després un altre, de 64 anys, que va morir com a conseqüència de les ferides. La policia catalana interroga testimonis del crim i coneguts de les víctimes per recollir dades que permetin localitzar l'autor de les punyalades que, segons apunten les primeres investigacions, no coneixia les seves víctimes.

Tot i que en principi no consta relació personal entre víctimes i agressor, la hipòtesi de l'intent d'atracament perd força com a mòbil del crim a mesura que avança la investigació, si es jutja el relat de testimonis dels fets, que no van sentir que l'homicida requerís les seves pertinences a l'home ferit, ni a l'home mort, abans d'apunyalar-los. No obstant això, els Mossos d'Esquadra mantenen obertes de moment totes les línies d'investigació, entre elles que l'agressor, que anava pels carrers menjant-se un entrepà, sigui un pertorbat que agredís gratuïtament la primera persona amb qui es va travessar al carrer. Precisament, la informació aportada pels testimonis és una de les principals bases amb què compta la policia per identificar l'homicida, del qual ja disposen d'una descripció física facilitada tant per l'home que va sobreviure a la punyalada, com per altres transeünts que van presenciar l'agressió. Dimarts a la nit, els Mossos d'Esquadra van retenir, a efectes d'identificació, una persona sospitosa del crim, a la qual van deixar lliure quan van comprovar que no tenia cap relació amb el doble apunyalament.

Mentrestant, la imatge d'un jove abraonat sobre un ancià "clavant-li el ganivet diverses vegades" persisteix encara al cap d'una dona que va veure l'atac i ahir va obrir la seva botiga intentant passar pàgina. "És al·lucinant", repetia per intentar assimilar-ho, "això no havia passat mai". Ni a ella -que vol mantenir-se en l'anonimat- ni a la majoria dels veïns els fa gràcia parlar amb els periodistes, molt presents a la zona en cerca de testimonis. "Encara no l'han trobat, imagina que torna", es justificava aquesta testimoni dels fets.