El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va dir ahir que el seu departament acata la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'indemnitzar amb 110.475 euros la família de Josep Maria Isanta, assassinat en les festes de la Patum de Berga l'any 2005, però no va descartar presentar un recurs de cassació.

En una entrevista al canal 3/24, Espadaler va indicar que la conselleria "per descomptat" indemnitzarà la família del jove, però va subratllar que no "comparteix del tot" el raonament que ha portat a la sentència. El conseller va recordar que ara disposen de vint dies per poder presentar un recurs de cassació. "Ara avaluarem si ho farem o no, perquè sí acatem la sentència, però no descartem un recurs de cassació, encara que seria imprudent que ara em pronunciés", va dir.

Per la seva banda, l'exconsellera Montserrat Tura va manifestar a Catalunya Ràdio que veu correcta la indemnització, però va defensar l'actuació policial a la capital del Berguedà. La titular d'Interior el 2005 va qüestionar que el TSJC a la seva sentència parli de "negligència" en l'operatiu dels Mossos d'Esquadra desplegat en aquella Patum.