16 de gener de 2014
16.01.2014

El sector catalanista del PSC llança un manifest en suport de diputats díscols

El text, està signat per 122 socialistes, entre ells els exconsellers Joaquim Nadal i Montse Tura

17.01.2014 | 07:21

El sector catalanista del PSC ha llançat avui un manifest en suport tant dels tres diputats díscols del partit com dels que "s'han negat a votar en contra del seu compromís electoral", i en el qual s'ha fet una "crida socialista a favor del referèndum" sobiranista.

El text, a què ha tingut accés Efe, està signat per 122 socialistes, entre ells els exconsellers Joaquim Nadal, Antoni Castells i Montse Tura, l'eurodiputada Maria Badia, l'exministre Joan Majó, el president del grup socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, els membres de l'executiva Jordi del Río, Fabian Mohedano, Jordina Freixanet i Dani Font, i l'exdiputat i exvicepresident del Parlament Europeu Joan Colom, entre d'altres.

El parlament català ha aprovat avui demanar al Congrés la transferència de competències a la Generalitat per convocar una consulta sobiranista amb 87 vots a favor, el 64% de la Cambra (CiU, ERC, ICV-EUiA i 3 diputats del PSC), 43 en contra (PSC, PPC i Ciutadans) i 3 abstencions (CUP).

Tres diputats crítics del PSC, l'exconsellera Marina Geli, l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú (Garraf) Joan Ignasi Elena i l'exalcaldessa d'Ulldecona (Montsià) Núria Ventura han trencat la disciplina de vot del PSC; mentre que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va renunciar ahir al seu escó, i la diputada Rocío Martínez-Sempere i l'exparlamentària Laia Bonet han anunciat la seva dimissió de la comissió executiva del partit.

En el manifest, titulat "Crida socialista per al referèndum", els signants expressen "el seu suport als diputats socialistes que en la històrica votació d'avui s'han situat al costat d'aquells altres diputats favorables a la celebració d'un referèndum i a aquells que s'han negat a votar en contra del seu compromís electoral".

Els signants consideren que l'"esgotament del pacte constitucional fa del tot necessari revisar les relacions entre Espanya i l'Estat", que "l'opció de la independència pot ser una sortida, però no necessàriament l'única possible a la crisi actual" i que "oposar-se a que el poble català es pugui pronunciar en un o un altre sentit és una postura inacceptable i antidemocràtica".

El manifest ressalta que "el socialisme català, més enllà dels paràmetres que imposa el nacionalisme espanyol, hegemònic a Espanya, sol pot estar al costat de l'opinió central i majoritària del poble de Catalunya".

Per això, insta a "treballar amb tots els qui propugnin la celebració d'un referèndum, sigui quin sigui la posició que cadascun pugui prendre després pel que fa a la resposta de la consulta", a l'hora que ha criticat les "precipitacions" i "acceleracions injustificades que poden conduir a Catalunya, una vegada més, a la derrota i a la frustració".

Els signants inviten a "tots aquells que se senten socialistes a mantenir-se a favor de la celebració del referèndum i sumar-se a la crida", perquè "el socialisme català no pot faltar a l'actual cita per a Catalunya i ha d'acudir en primera posició, amb posicions pròpies, sense caure en seguidismes dins o fora de Catalunya".

En el text s'invita "a treballar, a mitjà termini, per redreçar l'espai socialista, per a la construcció d'una alternativa catalana d'esquerres".

Els firmants:

Beatriu Acin
Lluís Manel Albert
Pere Albó
Joan Alginet
Eduardo Alonso
Erminia Altarriba
Anton Aluja
Xavier Amores
Nila Arcarons
Jordi Armengol
Ernest Aymamí
Jordi Aymamí
Noemí Aymamí
Maria Badia
Montserrat Badia
Amèlia Barbero
Joan Basagañas
Robert Benaiges
Carme Beltran
Toni Berini
José Emilio Bertomeu
Pia Bosch
Martí Carnicer
Josep Maria Carreras
Pol Carrión
Josep Casajuana
Magda Casamitjana
Jordi Casanova
Francesc Casares
Servand Casas
Antoni Castells
Joaquim Collado
Joan Colom
Antoni Comín
Josep Corominas
Núria Cuixart
Josep Lluís Cusido
Joan Manuel del Pozo
Jordi del Rio
Miquel Diez
Elvira Duran
Josep Duran
David Elvira
Jordi Escoin
Núria Ferre
Carles Ferreira
Rosa Maria Ferrer
Daniel Font
Jordi Font
Jordi Fornells
Montse Franch
Francesc Freixa
Jordina Freixanet
Vicenç Gavaldà
Francesc Gifreu
Núria Gispert
Èric Gómez
Anna Gual
Josep Guinot
Zacarías Henar
Jordi Homs
Ignasi Ithió
Santi Lapeira
Jordi López Camps
Luís López García
Núria López
Carmen Lucas
Josep Llop
Esteve Llorenç
Margarida Llort
Joan Majó
Joan Marcet
Jordi Martí
Joan Carles Mas
Àlex Masllorens
Fabian Mohedano
Enric Molas
Sixte Moral
Josejuan Moreso
Marc Mur
Joaquim Nadal
Manuel Nadal
Àngels Navarro
Daniel Novo
Francesc Osan
Neus Palacios
Ivan Pera
Elisenda Pérez
Enric Pérez
Lluís Miquel Pérez
Glòria Plana
Miquel Àngel Poal
Consol Prados
Jordi Pujals
Demetrio Qurol
Maribel Querol
Andreu Raya
Joan Riva
Carles Rivera
Joaquim Roca
Ramon Roqué
Joan Ros
Helena Royes
Manuel Royes
Ester Safont
Pilar Salat
Pietat Sanjuan
Núria Sempere
Antoni Serra
Josep Serra
Pere Serra
Jordi Sisquella
Fèlix Sogas
Xavier Testar
Montserrat Tura
Margarita Valverde
Albert Vallejo
Júlia Vendrell
Joan Vicente
Joan Vich
Antoni Vila Delclòs
Josep Xurigué

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema