El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, s'ha mostrat convençut aquest divendres que els tres diputats díscols del grup parlamentari, Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, entregaran la seva acta de diputat després que ell els hi hagi demanat. En diverses entrevistes als mitjans de comunicació, Lucena ha defensat que el camí de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, és el "més noble, el més responsable i el més digne". A més, ha assegurat que si ell s'hagués trobat en la mateixa situació, hagués renunciat a l'acta de diputat abans que li demanessin. "Si no entreguen l'acta seria una mica estrany i difícil d'entendre", ha afegit.

Lucena ha explicat que aquest dijous, després de la votació al Parlament per demanar al Congrés la competència per convocar la consulta, va parlar personalment i per separat amb els tres diputats que van trencar la disciplina de vot. Amb Geli i Ventura ho va fer personalment i, amb Ignasi Elena a través d'una trucada telefònica, perquè ja havia marxar de la cambra catalana.

Segons ha explicat, els hi va traslladar que no volia una resposta immediata perquè entenia que el dia havia tingut una "forta càrrega emocional". En aquest sentit, els va dir que "l'opció que faria menys mal al conjunt del partit era clarament que posin la seva acta de diputat a disposició del partit."

Així doncs, Lucena està segur que els tres decidiran entregar l'acta abans de diumenge, el termini que els hi ha fixat. "Segueixo convençut que abans de les 24h de diumenge, les tres persones, que "estimen el PSC", em trucaran i em comunicaran que el "més responsable" és entregat l'acta de diputat perquè estan en una línia diferent de la majoria del partit.

"Àngel Ros ha ensenyat el camí dins d'una situació dolenta el més noble, el més responsable i el més digne és el que va fer Ros", ha defensat tot instant els diputats díscols a seguir les passes de l'alcalde de Lleida.

A nivell personal, ha assegurat que si ell es trobés en la mateixa situació hagués renunciat a l'acta abans que li haguessin demanat perquè "per sobre de les posicions personals en un partit hi ha el respecte a la majoria", ha argumentat.

Segons Lucena, amb el vot a favor de portar la consulta al Congrés, es contravé "frontalment" el programa electoral del PSC en les passades eleccions al Parlament que fixa que la consulta ha de ser "legal i acordada".

Finalment, el portaveu del PSC al Parlament ha retret als diputats díscols una "manca evident d'esperit esportiu, col·lectiu i de solidaritat" i ha avisat que "si no entreguen l'acta serà una mica estrany i difícil d'entendre".