El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va assegurar ahir que ningú en el si del partit li havia demanat que deixés el seu càrrec després de la crisi interna generada per la ruptura de vot de tres diputats, als quals va recordar que havien incomplert el seu compromís electoral de "defensar la línia política del partit". "Ningú no m'ha demanat que plegui, ningú", va afirmar amb rotunditat Navarro en la seva primera compareixença davant els mitjans des que va començar fa dues setmanes el conflicte intern, arran de la decisió de Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura de desmarcar-se de la línia oficial del partit al Parlament.

El primer secretari socialista va explicar que no tenia intenció de convocar cap congrés extraordinari per tractar aquesta qüestió, ja que, va assegurar, "no hi ha dubtes sobre la legitimitat del primer secretari i la direcció, com tampoc no hi ha cap dubte sobre la necessitat de seguir el mandat que ens va donar el Consell Nacional". En una compareixença després de la comissió executiva del partit a la qual no van assistir els tres díscols, ja que van ser suspesos cautelarment dels seus càrrecs orgànics per la Comissió de Garanties del PSC, Navarro va insistir en no posicionar-se sobre si els diputats dissidents havien de ser expulsats o no de la formació. "No opinaré, perquè no vull que per cap costat es pressioni de cap manera a la Comissió. Ha de ser un procés net, absolutament transparent i hem de respectar el resultat. Tinc els meus sentiments i opinions personals, però el que defenso és la síntesi del que defensa en partit en conjunt", va asseverar.

Per això, en ser preguntat sobre si s'havia sentit decebut per la ruptura de vot de tres dels seus parlamentaris, Navarro va evitar respondre directament, encara que va apuntar: "Sé els compromisos als quals vam arribar a la nit en la qual es confeccionaven les llistes electorals". Va explicar que "evidentment" la qüestió dels díscols s'havia tractat a la reunió de l'executiva, sobre la que va negar qualsevol mena d'ambient crispat: "Les reunions del PSC són absolutament respectuoses amb les persones".