El diputat díscol del PSC i líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha defensat la seva participació a l'Assemblea Oberta, l'acte que promou ICV-EUiA per articular moviments socials d'esquerres. Elena hi vol "treure ferro" perquè participa "a una trobada per debatre sobre política; no és un míting d'un partit". I per això, ha assegurat, la seva assistència "no té perquè tenir cap conseqüència". "El que és rellevant no és la dinàmica d'expulsions disciplinàries, sinó el rol de ser actius i defensar les posicions allà on se'ns convida", ha dit. El socialista ha apuntat que intentarà ser diumenge a l'acte que reunirà Pere Navarro i Susana Díaz, tot i que té "un compromís" a Vilanova i la Geltrú.

Elena ha explicat, a preguntes dels periodistes, que ha comunicat a la direcció del partit la seva participació a l'Assemblea. De moment, també ha fet acte de presència l'exdiputat socialista Toni Comín; i s'espera que arribin al llarg del matí Jordi del Río, també d'Avancem i membre de l'executiva del PSC, i Fabián Mohedano, apartat de la direcció socialista per haver participat a un acte d'ERC al desembre.

Segons l'organització, més de 1.400 persones participen a l'Assemblea, 200 de les quals s'han hagut d'instal·lar en una carpa externa perquè no cabien a la Fabra i Coats. Per donar-ne el tret de sertida, a partir de les 10 del matí, han intervingut els coordinadors nacionals d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, i el coordinador genera d'EUiA, Joan Josep Nuet.