El 53,5% dels ciutadans opina que el Govern no sap com resoldre els problemes del país; el 32,2% diu que sap com resoldre'ls però que necessita temps, i el 6% diu que està solucionant-los. El 6,5% no ho sap i l'1,9 no contesta. Malgrat això, en una altra pregunta de la mateixa enquesta, el 57,5% dels catalans aprova la gestió del Govern, segons una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Aquest percentatge suma els enquestats que han puntuat els serveis i prestacions desenvolupats per la Generalitat amb una nota de 5 sobre 10 o superior. El 38,2 % el suspèn, mentre que el 3,8 % no ho sap i el 0,3% no contesta. La nota amb un percentatge més elevat, tot i que per poc, és un 6.

Amb tot, en demanar als enquestats que ho comparin amb el Govern central, el 40% creu que són igual d'eficaços, el 38,6% pensa que ho és més el de la Generalitat i el 12,6% que ho és menys. Segons els catalans, el millor que ha impulsat aquest Govern és el dret a decidir i la independència, amb un 23,8%, tot i que cal dir que la resposta amb un percentatge més gran és el "no sap", amb un 51,4%. El 14,4% creu que "no ha fet res". En preguntar pel pitjor que ha fet, el 17,4% diu que retallar els serveis públics, però la resposta majoritària torna a ser el "no sap", amb un 39,1%. El dret a decidir i la independència es queda amb el 9,3%.

Davant de l'afirmació que el Govern presta serveis de qualitat, el 38,2% està bastant d'acord; el 23,5 més aviat en desacord, i el 12,7 està totalment en desacord. En preguntar si resol els problemes ràpidament, el 37,8% està més aviat en desacord; el 26,5 està totalment en desacord, i el 15,1 està bastant d'acord. El principal problema dels catalans segueix sent l'atur i la precarietat laboral, amb un 43,2%. El segueix el funcionament de l'economia, que assoleix un 17,9%, i per darrere se situen les relacions Catalunya-Espanya, amb un 13,9%, i la insatisfacció amb la política, que arriba al 12,9%.

L'enquesta del CEO dedica un apartat important a les mobilitzacions i pregunta si els enquestats s'han manifestat en el darrer any. El 45,5% respon afirmativament; el 23,5% diu que no però que ho podria fer i el 29,4% contesta negativament. Es plantegen diferents motius per manifestar-se i en la pregunta sobre les retallades, el 85,7% diu que això l'ha impulsat o podria impulsar-lo a mobilitzar-se. Pel que fa al dret a decidir, el percentatge se situa en el 79,3%.

El CEO també demana opinió sobre diferents entitats, entre elles l'Assembles Nacional Catalana (ANC), que diversos mitjans espanyols han criticat en els darrers dies. Tot i que cal remarcar que l'enquesta es va fer abans de tota aquesta polèmica, el 28,8% la valora amb un bé; el 24,7 % li dóna un molt bé; el 9,8 ni bé ni malament; el 9,2 malament, i el 4,4 molt malament. Al costat d'això, el 10% no la coneix i el 12,1 no sap respondre.