Un empresari que treballava com a intermediari per empreses d'ITV ha admès aquest dimecres que va demanar a Oriol Pujol, exsecretari general de CDC, les esmenes de CiU a la Llei de Seguretat Industrial del 2008. Sergi Alsina, que ha declarat com a imputat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha explicat que va decidir tenir una deferència amb Ricard Puignou, empresari de Certio, que era un bon client seu i passar-li les esmenes. Tot i així, quan li va donar, Puignou li va dir que ja les tenia.

Segons han explicat fonts jurídiques, Alsina ha explicat que Puignou l'havia contractat sovint, entre altres coses per assessorar-lo en la seva sortida d'Applus i l'escissió en una nova empresa, Inteca, després Certio. Tot i així, ha dit que Puignou mai li va demanar contactes amb polítics, ja que els feia l'empresari de Certio directament.

Alsina, amic i veí d'Oriol Pujol a la Cerdanya, ha explicat que Anna Vidal, l'esposa de l'exdirigent convergent, havia treballat a la seva empresa del 1999 al 2005. Des d'aleshores, Vidal va col·laborar amb Alta Partners. Sobre els 46.000 euros, IVA inclòs, que la seva empresa va pagar a Vidal entre 2007 i 2008, ha admès que no hi havia contracte escrit, sinó un acord verbal, però sí pot aportar les factures i els informes. Segons ell, Vidal va assessorar en una operació de compra i una altra de venda.

Alsina ha esquivat la premsa a l'entrada al Palau de Justícia, sense que cap càmera l'hagi pogut captar, i ha intentat fer el mateix a la sortida, però uns periodistes han vist la seva intenció i finalment els càmeres de televisió i fotògrafs l'han pogut gravar i fotografiar a corre-cuita pel carrer lateral de l'edifici.