Somescola.cat ha reiterat per enèsima vegada la defensa del model vigent d'escola catalana i ha rebutjat la decisió que s'ha conegut aquest dimecres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'avalar la quota del 25% de castellà a les aules. Per això, l'entitat fa una crida a participar a la mobilització del proper 14 de juny a Barcelona per "respondre" al TSJC i mostrar el suport social a la immersió lingüística i al dret a decidir el model educatiu.

Somescola.cat considera que el TSJC contradiu el mandat de les institucions democràtiques catalanes i el criteri pedagògic del conjunt de la comunitat educativa. Reitera que és el Parlament de Catalunya qui estableix la legislació educativa pròpia i, en aquest sentit, l'entitat ha demana a la Generalitat que continuï blindant el model d'immersió lingüística, d'acord amb l'aplicació de la normativa pròpia vigent.

L'entitat ha fet una crida a la participació massiva en "la cercavila per l'escola catalana" del proper 14 de juny pel centre de Barcelona. Amb el lema 'Per un país de tots, decidim escola catalana', la mobilització es presentarà com una marea verda per l'escola catalana amb la finalitat de mostrar el suport social a la comunitat educativa i al dret a decidir el propi model educatiu.