Núria Parlón serà candidata a la primera secretaria del PSC. El seu és un perfil que, en política, cotitza a l'alça fins i tot en els partits tradicionals. Jove, dona, amb experiència política i discreta en la seva trajectòria. Parlón ha aconseguit guanyar-se el respecte i reconeixement dels seus companys de partit a base de treballar allà on li han atorgat responsabilitats, i ha despuntat entre els socialistes de la seva generació sense estridències i sent notablement discreta. Això sí, la seva bona relació i els seus contactes polítics amb els líders del PSC d'ara, d'abans i del territori han estat claus per poder assolir els suports suficients que li podrien permetre ser la nova líder del partit.

Va néixer el 2 d'agost de 1974 a Barcelona. Acadèmicament, es va formar estudiant Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra, on va iniciar també els cursos de doctorat sense arribar mai a finalitzar la seva tesi. El 1997 va entrar a treballar a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet com a tècnica d'Anàlisi i Planificació de l'àrea de Serveis a la Persona.

Però la seva trajectòria a l'Ajuntament tindria el seu punt més polític en ser escollida regidora, responsable de Ciutadania i coordinadora de l'àrea de Serveis a la Persona. Va ser el novembre de 2009 quan, després que l'aleshores alcalde Bartomeu Muñoz fos detingut en el marc de l'operació Pretòria, la jove regidora va accedir a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet.

Al PSC milita des de ben jove. Parlon havia estat secretària de Formació de l'executiva Santa Coloma de Gramenet. En 2009 va ocupar també el tercer lloc de les llistes del PSC al Parlament Europeu, sense aconseguir escó. Va formar part del comitè de campanya de l'aleshores president de la Generalitat de Catalunya i primer secretari del PSC, José Montilla, per a les eleccions al Parlament del 2010, quan els socialistes van perdre el Govern. Des de desembre de 2011, forma part de la nova executiva del PSC arran del nomenament de Pere Navarro com a primer secretari. Des del desembre de 2012 és diputada al Parlament de Catalunya, després d'haver ocupat el número tres de la llista dels socialistes per la demarcació de Barcelona. Actualment és també membre de l'Executiva Nacional del PSC i secretaria de Pau, Solidaritat i Cooperació.

En l'escena més personal, Parlón sempre assegura sentir-se molt orgullosa de tenir una filla, que va néixer l'any 2006. No menja carn i estranyament tasta el peix. Els que la coneixen diuen d'ella que és una persona preparada, discreta, bolcada en la seva feina i amb un gran sentit de la lleialtat, cosa que li ha permès sumar amics dins el PSC en un moment clau com l'actual. Riallera, poc amiga de les estridències polítiques i amb un discurs força oficialista, darrerament ha reclamat sense tabús renovació en les formes i el discurs del PSC. El seu entorn assegura que la seva decisió és molt reflexionada.