El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat, en referència a la possible entrada d'ERC al Govern, que "si cal fer-ho ho farem posant la vista a la tardor". Mas considera que la formació liderada per Oriol Junqueras ha anat modificant el seu 'no' inicial a entrar al Govern . Segons Mas les posicions han de confluir a la tardor, en l'escenari de la consulta del 9-N, perquè caldrà donar una imatge de "força i solidesa" més enllà dels interessos partidistes. Mas respon d'aquesta forma a les declaracions de Junqueras en una entrevista a l'ACN, en què es mostrava obert a entrar al Govern sempre que CiU deixés de buscar "socis alternatius", com va passar amb l'acord per Barcelona World.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ha recordat que ERC te "des del primer dia té una oferta per entrar al Govern". I "ens van dir de forma clara que ells no hi volien ser".

El president de la Generalitat afegeig que "pot ser que ara ja no sigui així. El primer no ja no és tan no. Això ha canviat", i creu que de cara a l'escenari del 9 N les decisions s'han de prendre en funció de la imatge de "fortalesa i solidesa" a nivell de país.

Sobre els suports que CiU ha buscat amb altres partits, com el PSC en el cas de Barcelona World, Mas ha recordat a ERC que "si tu no hi ets no pots dir que tot s'ha de fer amb tu". I ha afegit que amb Barcelona Wolrd es van veure empesos a buscar l'acorc amb PSC per tirar-ho endavant "pensant en l'economia i els llocs de treball" després de la negativa d'ERC a donar-hi suport.