La Generalitat de Catalunya ha fet públiques les notes de tall per accedir a les diferents universitats catalanes. En el següent document es troben llistades totes les notes per ordre alfabètic i per centre d'estudi.

Obre el document PDF

Un total de 45.226 estudiants, 1.812 menys que el 2013, s'han preinscrit aquest any en alguna de les set universitats públiques catalanes, un descens que el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina, atribueix exclusivament al descens demogràfic.

El responsable del CIC ha explicat que el 88 % dels estudiants tenen assignada una plaça per estudiar algun dels estudis sol·licitats i els alumnes que han pogut accedir als estudis escollits com a primera opció són el 70,14 %.

Claudi Alsina ha explicat avui en roda de premsa que el descens d'alumnes "implacable" té com a causa la disminució demogràfica, sense que tingui res a veure amb la crisi o amb l'augment del preu de les matricules.

El secretari general del CIC ha donat a conèixer els resultats de la preinscripció d'aquest mes de juny per al curs 2014-2015 a les universitats de Barcelona (UB), Autònoma de Barcelona (UAB), Pompeu Fabra (UPF), Politècnica de Catalunya (UPC), de Lleida (UdL), Rovira i Virgili (URV), de Girona (UdG) i de Vic-Central de Catalunya (UVic-UCC).

Claudi Alsina ha expressat la seva satisfacció perquè aquest any el 95,48 % dels alumnes que es van presentar a la selectivitat la van superar, amb una nota mitjana de 6,474 i un total de 326 estudiants van obtenir un 9 o més, els millors resultats mai aconseguits.

De la majoria d'estudiants preinscrits en les universitats públiques catalanes, 36.094, procedeixen de les PAU (Proves d'Accés a la Universitat) i la resta de la Formació Professional (FP), una proporció similar a la dels últims anys.

Les notes d'admissió per a cada una de les titulacions han estat similars a les d'anys anteriors i les més altes han estat per accedir a aquelles on hi ha més competència per aconseguir una plaça.

No obstant això, en el cas de Magisteri la nota de tall ha baixat fins a cinc i, tot i així, han quedat places vacants.

Aquesta situació es deu al fet que per estudiar Magisteri aquest any calia superar unes Proves d'Aptitud Personal (PAP), en concret de llengua catalana i castellana, en les que calia treure més d'un quatre en cada examen.

Alsina ha explicat que molts estudiants procedents de FP han desistit de realitzar les PAP per accedir a Magisteri i dels que les han fet ha estat entre aquest col·lectiu on els resultats han estat pitjors.

En concret, dels 601 estudiants provinents de Cicles Formatius de Grau Superior que volien accedir als graus d'Educació infantil i d'Educació primària, 240 han superat les (PAP), mentre que dels estudiants provinents de les PAU, 1.120 dels 1.240 que havien sol·licitat aquests estudis han superat les proves d 'aptitud.

Les notes d'admissió més altes, totes elles per damunt de 12, corresponen a titulacions dobles Física/Matemàtiques en la UAB (12,741 i 20 places), Física/Matemàtiques a la UB (12,562 i 20 places), les 10 titulacions de Medicina i Enginyeria en tecnologies aeroespacials en la UPC (12.003 i 60 places).

Els deu ensenyaments més sol·licitats en primera preferència són: Medicina (UB), Administració i Direcció d'Empreses (UB), Psicologia (UB), Infermeria (UB), Medicina (UAB), Enginyeria en Tecnologies Industrials (UPC), Dret (UB), Veterinària (UAB), Enginyeria Informàtica (UPC) i Psicologia (UAB).