L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) es querellarà per calúmnies contra el sindicat Manos Limpias, després que el seu secretari general, Miguel Bernad, hagi mantingut les seves crítiques a l'organisme per mirar cap a altre costat davant la suposada corrupció durant l'etapa de govern de Jordi Pujol. El director d'Antifrau, Daniel de Alfonso, va anunciar ahir que havien decidit querellar-se contra el sindicat ultradretà, una vegada que han comprovat que no s'han retractat de les seves acusacions. La querella es presentarà entre la primera i la segona quinzena de setembre per calúmnies, en entendre que el sindicat atribueix a l'Oficina un delicte d'omissió de perseguir delictes, segons De Alfonso.

Davant d'aquest anunci, el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, va mantenir les seves crítiques i va assegurar que l'Oficina Antifrau es mou "en un tant per cent altíssim" només per "consideracions polítiques" i no per "consideracions legals". Bernad, a més, va replicar que quan Antifrau formalitzi al setembre la presentació de la querella, exhibiran davant l'opinió pública les proves que tenen que aquest organisme ha mirat cap a un altre costat per no actuar contra polítics de la Generalitat ni contra responsables d'entitats financeres catalanes. El sindicat també enviarà una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, i als grups del Parlament sol·licitant que dissolguin a l'OAC.

Més fronts

Victoria Álvarez -l'ex parella de Jordi Pujol Ferrusola- va suggerir ahir que el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya no sap investigar, perquè no va saber treure profit de les dades que li va facilitar sobre el moviment de diner negre per part del fill de l'expresident de la Generalitat. Álvarez va rebatre així el director de la OAC que dilluns va sostenir que les seves acusacions eren molt inconcretes i va apuntar que aquesta "buscava o bé diners o bé protagonisme". "La senyora Álvarez, amb tots els meus respectes, buscava protagonisme, perquè no ens concretava dades", va assenyalar De Alfonso. "Això és el que diu ell", va replicar Álvarez.