La nova portaveu de CDC, Mercè Conesa, va assegurar ahir que desconeixen l'estratègia de defensa Jordi Pujol, ja que es tracta d'un "assumpte privat", i va marcar distàncies amb l'expresident de la Generalitat, en anunciar que acceptarien la seva baixa voluntària com militant del partit. En una entrevista a l'emissora Rac-1, Conesa va reconèixer que, després de la confessió de Pujol que durant 34 anys va mantenir una fortuna oculta a l'estranger, existeix una "línia oberta de contacte" entre CDC i l'expresident de la Generalitat, perquè "és inevitable". Això no obstant, va indicar que CDC no coneixia "l'estratègia de defensa de la família Pujol", ja que entenien que es tractava d'un "assumpte privat" en el qual no entrarien.

Conesa també va assegurar que acceptarien una baixa voluntària de Jordi Pujol com militant del partit, com fan amb totes les peticions de baixa voluntàries. En canvi, va indicar que no sabia què ocorreria amb la Fundació Jordi Pujol, ja que es tractava d'una fundació privada.

Més declaracions

L'exconseller d'ERC Josep Huguet també es va referir ahir al cas Pujol advertint que a aquells que feien servir de forma "barroera" el cas contra Catalunya "se'ls girarà en contra" la seva "bilis", i malgrat admetre que la confessió de l'expresident català "perjudica" el procés sobiranista, va opinar que servirà per "fer neteja".

En una roda de premsa a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada de Conflent, on va impartir una conferència amb el títol "Les elits en el procés català", Huguet va alertar que Catalunya i la resta d'Espanya es dirigeixen a "un conflicte seriós", les "dimensions" del qual obliguen a anar "amb la tropa unida, sense fissures i amb la roba neta". "Lamentablement, ha passat el que molta gent temia i ja rumorejava, que efectivament en el bàndol català hi havia també gent que d'alguna manera no s'havia comportat de forma legal. I ha explotat en un moment en què l'oposició i els adversaris del procés ho estan utilitzant de manera barroera", va lamentar. Però, segons el seu parer, "ho estan fent tan fatal, amb la seva bilis, que se'ls girarà en contra", va lamentar l'exconseller d'ERC Josep Huguet.