El president d'ERC, Oriol Junqueras, va admetre ahir que hi ha "molts motius de preocupació" sobre l'eventual celebració de la consulta sobiranista del 9 de novembre, però al mateix temps va demanar al president Artur Mas i a les forces proconsulta que "compleixin amb els seus compromisos". Junqueras va fer aquestes declaracions en el marc de la seva visita a la XXV Festa de la Verema i el Vi de la població lleidatana de Verdú. Des d'allà, el dirigent independentista va assegurar, en al·lusió a si es podrà celebrar la consulta, que "és evident que hi ha molts motius per a la preocupació, però estem esperançats al mateix temps" perquè, va precisar, "és evident que podem votar el 9-N i ho hem d'intentar".

Junqueras va afirmar que, en qualsevol cas, espera "que tothom compleixi amb els seus compromisos", en referència a la resta de forces sobiranistes (CiU, ICV-EUiA i al CUP) i al president de la Generalitat, Artur Mas. En tot cas, i davant una setmana que s'endevina clau per saber si se celebrarà o no la consulta, suspesa pel Tribunal Constitucional, Junqueras es va mostrar convençut que el millor que es pot fer ara és "parlar poc i treballar molt".

Respecte a l'article de Mariano Rajoy publicat ahir al diari El País, en el qual el president demanava "ponts de diàleg" a l'actual debat amb Catalunya, el líder d'Esquerra va demanar "fets" en lloc de "paraules".