El Govern ha plantejat avui als partits del bloc sobiranista (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) que no pot fer la consulta en els termes del decret de convocatòria, que està suspès pel Tribunal Constitucional (TC), segons han informat a Efe fonts de la negociació.

Reunits des del migdia al Palau de Pedralbes, el bloc sobiranista analitza sortides per possibilitar que hi hagin urnes el 9 de novembre però, segons fonts coneixedores de la negociació, l'executiu català no veu la forma de fer-ho en funció del que estrictament estableix el decret.

No obstant això, el Govern ha posat sobre la taula de la negociació una proposta per fer possible una consulta del 9 de novembre explorant vies per emparar-se en un títol de la llei de consultes, relatiu als "processos de participació ciutadana", que no va ser impugnat pel Govern.

Tant la llei com el decret estan suspesos cautelarment pel Tribunal Constitucional, a petició del Govern central.

En aquest context, el Govern ja ha incomplert alguns dels terminis que fixa el decret, com per exemple la publicació del registre provisional de participants (cens electoral), que havia de veure la llum el 10 d'octubre.