Deu personalitats internacionals han signat un manifest on es demana que "el Govern espanyol i les seves institucions, així com els seus homònims catalans, treballin conjuntament perquè la ciutadania de Catalunya pugui votar sobre el seu futur polític i que es negociï de bona fe en base al resultat". Entre d'altres, l'avalen dos Premis Nobel de la Pau, Desmond Tutu i Adolfo Pérez Esquivel, o l'historiador Paul Preston. El manifest Let Catalans vote destaca els casos quebequès i escocès i apunta que "la millor forma de resoldre les disputes internes legítimes és emprar les eines de la democràcia. Evitar que els catalans votin sembla contradir els principis que inspiren les societats democràtiques".

"Una gran majoria de catalans han expressat repetidament i de diverses maneres el desig d'exercir el dret democràtic a votar sobre el seu futur polític. Aquesta exigència ferma de votar és el resultat d'una llarga sèrie de desavinences entre els governs de Catalunya i d'Espanya sobre el grau d'autonomia cultural, política i financera de què haurien de gaudir els catalans, malgrat els diversos intents que hi ha hagut d'arribar a una solució acceptable", argumenta el text.

"Així doncs, fem una crida al Govern espanyol i a les seves institucions, així com als seus homònims catalans, a treballar conjuntament perquè la ciutadania de Catalunya pugui votar sobre el seu futur polític i que es negociï de bona fe en base al resultat", conclouen.

Els signants del document són dos Premis Nobel de la Pau, l'arquebisbe sud-africà Desmond Tutu i el pacifista argentí Adolfo Pérez Esquivel. El completen el director de cinema Ken Loach; la sociòloga holandesa Saskia Sassen, catedràtica de la Columbia University i el sociòleg nord-americà Richard Sennett, catedràtic de la New York University. També hi ha l'escriptor portuguès António Lobo Antunes; el crític literari nord-americà Harold Bloom, catedràtic de la Yale University; el productor i activista irlandès Bill Shipsey, fundador d'Art for Amesty Internacional; l'historiador i hispanista britànic Paul Preston.