El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, ha advertit avui que encara que el Tribunal Constitucional reclami al govern de Catalunya que deixi de preparar la consulta del 9N, en aquests moments, "les regnes del procés les tenen els ciutadans".

"Ja està tot preparat. Els voluntaris estan, els punts de votació estan, les paperetes la gent les pot portar de casa seva... Tot està en perfecta disposició", ha assenyalat Rull en un acte a Puigcerdà (Cerdanya), segons informa CDC en un comunicat.

El coordinador general de CDC ha insistit que la consulta ja no és de la Generalitat, sinó del conjunt del poble català: "no només perquè l'han fet seva, sinó perquè la més gran part de l'operatiu d'aquest 9N està vinculat a voluntaris, a gent que ha decidit donar un pas endavant".

Sobre la voluntat del Govern central d'impugnar el 9N, Rull ha apuntat que "el president, Mariano Rajoy, ha decidit que aquell dia sigui el dia de la vergonya democràtica d'Espanya", i ha fet una crida als catalans perquè "sigui el dia de la dignitat democràtica".

Rull ha afegit que hi ha molta gent que el 9N vol votar i vol votar que "no" davant "la reacció tan dura, contundent i antidemocràtica del Govern espanyol".