El jutge de l'Audiència Provincial, Santiago Vidal, considera que el Tribunal Constitucional (TC) hauria de rebutjar el recurs a tràmit del govern espanyol referent al nou 9-N. És més, Vidal afirma que el tribunal hauria d'indicar a l'executiu de Rajoy que "s'ha equivocat". En declaracions a l'espai 'L'Entrevista del Diumenge' del canal 3/24, el magistrat es basa en qüestions tècniques. "Com es pot impugnar una cosa davant el tribunal que el que fa és anular, validar o suspendre normes jurídiques, a una convocatòria verbal que no té cap llei ni cap decret darrere?", es pregunta.

Vidal també afirma que el govern espanyol hauria d'haver instant un "incident d'execució" de la suspensió cautelar dictada anteriorment, enlloc d'interposar un nou recurs. En quant a una possible suspensió del nou 9-N, Vidal considera que el Govern hauria d'aturar tota l'activitat de promoció del procés participatiu com el web o l'espot publicitari. Tot i així, tenint en compte que el procés es basa en les tasques de voluntariat, afirma que "no crec que sigui il·legal anar a votar". Tampoc pensa que es posi als funcionaris en risc de ser acusats de frau de llei donat que "no actuen com a funcionaris, per ordre de l'administració" sinó com "a ciutadans i des del punt de vista estrictament jurídic no tindrien cap conseqüència"

L'esborrany de la Constitució catalana, al gener

Després que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) descartés suspendre'l cautelarment per la seva participació en el redactat d'una Constitució per a una eventual Catalunya independent, Santiago Vidal ha explicat al 3/24 que l'esborrany estarà enllestit al gener i que constarà de 97 articles. En els sis mesos següents, el document estarà a exposició pública i s'obrirà un període perquè els ciutadans que ho creguin oportú facin aportacions sobre el redactat.