El diputat de la CUP Quim Arrufat ha celebrat aquesta tarda que el Govern mantingui l'organització del procés participatiu, li ha demanat que "no acati" la resolució del Tribunal Constitucional (TC) que el suspèn i que "aguanti el pols legal, com a mínim, fins al 9N".

En una roda de premsa oferta al Parlament, Arrufat ha indicat que la resolució del TC "era absolutament esperada, com la primera", perquè "l'Estat espanyol és enemic de la sobirania catalana, però també és absolutament previsible".

Ha considerat, en aquest sentit, que "el TC, que és un òrgan que se li pot dir de tot menys independent, ha reaccionat com era previsible", i en aquest context, ha elogiat la primera resposta donada ja per l'executiu català en el sentit que mantindrà l'organització del 9N.

"De moment, la resposta del Govern és la correcta, i era especialment important que ho fora en aquesta segona convocatòria atès que no hi havia decret i que només es tracta d'un procés participatiu", ha dit Arrufat.

Ha alertat, no obstant això, que "és evident que el Govern espanyol no es quedarà amb els braços plegats, hi haurà més recursos a velocitat meteòrica i seran resolts a la mateixa velocitat quan l'interessi a aquest últim".

"Per a nosaltres -ha afirmat Quim Arrufat- la consulta serà vàlida si s'omplen les urnes de vots, i si diumenge hi ha molts col·legis electorals oberts, i releguem a un segon pla l'exigència d'un 100% de garanties democràtiques, ja que entenem que no té sentit amb les restriccions que ens posa l'Estat".

La CUP considera que "traspassar l'organització del 9N a les entitats de la societat civil seria un pas enrere, perquè deixaria el procés en alguna cosa molt inferior a allò que tots esperàvem, amb la qual cosa si això passa, no comptarà amb el suport" de la seva formació.