Des del 28 d'octubre la costa de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) ha registrat fins a 8 terratrèmols de baixa intensitat, segons les dades de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN), dependent del Ministeri de Foment. Precisament ahir es van registrar els sismes de més gran intensitat quan, segons l'IGN, a tres quarts de deu del matí es va produir un sisme de 2,9 graus en l'escala de Richter detectat a la zona referenciada per l'IGN com 'Costaner Catalana' (el terme de l'Hospitalet). Tan sols una estona abans i en la mateixa zona se'n va produir un altre de 2,8 graus. El cas és que almenys des del 28 d'octubre ja vénen detectant petits sismes en la mateixa zona, i, encara que sovint han estat referenciats per l'IGN com 'Ametlla de Mar' o com 'Costaner Catalana', estem parlant sempre, segons mostren els mapes, de la costa que separa els dos municipis i una zona pròxima també a la central nuclear de Vandellòs II.

Així, ahir es va registrar un a la zona 'Ametlla de Mar' d'1,5 graus, i en aquesta mateixa zona el 30 i 31 d'octubre es van produir tres més d'1,6, 2,6 i 1,8 graus, respectivament. L'última tensió sísmica recent que consta en el web de l'IGN és del 28 d'octubre, està localitzada també a l'Ametlla de Mar i amb una magnitud de 2,2 graus.

Amb tot, no va ser fins ahir, quan els sismes van assolir una magnitud pròxima als 3 graus, que Protecció Civil van emetre un avís. Segons les dades facilitades per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), els sismes tindrien una magnitud un xic inferior a la referenciada per l'IGN i, segons l'òrgan català, serien de magnitud 2,7 i 2,8 en l'escala de Richter. Protecció Civil subratlla que no hi ha constància que s'hagin produït danys personals ni materials, ja que ni el telèfon 112, ni les policies locals ni els ajuntaments no van rebre cap trucada relacionada amb aquest incident.