Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha engegat una campanya interna de "donacions personals" de caràcter voluntari a causa de la "necessitat" de "reforçar" l'acció política del partit "per tal d'assolir la llibertat del nostre país així com per treballar per la nostra formació al territori". Així ho reclama el coordinador general del partit, Josep Rull, en una carta enviada a la militància del partit. Segons avançava el diari Ara, la missiva exposa diversos dels motius per iniciar aquesta campanya.

"Tots vosaltres, com a militants del nostre partit, pagueu una quota per sufragar la nostra activitat ordinària al territori així com la nostra acció política. Malauradament, aquestes aportacions no són suficients i menys en el moment actual en què les administracions han reduït de forma important les subvencions públiques a les formacions polítiques", explica el dirigent nacionalista, que també recorda que les aportacions al partit permeten deduccions del 25 per cent de la quota íntegra de l'IRPF. La normativa actual permet fins a 100.000 euros per persona de donació.

Més detalls

A la carta, el número dos de Convergència recorda que CDC s'ha bolcat en la campanya del sí-sí de cara al procés participatiu que tindrà lloc demà i anima els militants a participar en la jornada perquè "les urnes s'omplin de les esperances de llibertat del nostre poble". "Us demandem, doncs, que dins de les vostres possibilitats, ens ajudeu com a militants que sou de la nostra formació, en la quantitat que pugueu, a seguir treballant per Convergència i per Catalunya".

En la missiva, on no se suggereix cap quantitat a aportar a la formació política, es detalla el número de compte on es poden fer les aportacions econòmiques i s'explica que, en els pròxims dies, la pàgina web de Convergència inclourà un apartat per fer efectius aquestes col·laboracions.