El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui a les entitats del Pacte Nacional pel Dret a Decidir que el Govern manté el lideratge del 9N i no es desentén de la seva organització, encara que ha demanat també la participació activa de les organitzacions.

Segons fonts de la reunió del Pacte al Parlament consultades per Efe, Mas s'ha expressat així en la seva al·locució en la cinquena reunió del Pacte, que ha acabat a les 13.30 al Parlament de Catalunya i que ha tingut lloc a dos dies de la cita del 9 de novembre.

Les mateixes fonts han apuntat que Mas ha asseverat que no es desentén de l'organització del 9N, el lideratge del qual es manté en mans del Govern, malgrat que la consulta alternativa ha estat suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional.

Però Mas ha subratllat també la importància que les entitats del Pacte tinguin una participació activa en la jornada de diumenge.

ERC havia reclamat que el Govern es mantingués com a impulsor del 9N, cosa que dirigents de CDC, com Jordi Turull i Josep Rull, ja havien apuntat que passaria avui.

Després de la reunió està prevista una conferència de premsa del coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Josep Rigol.

Tots els partits proconsulta (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) han celebrat una reunió a l'auditori de la cambra catalana, juntament les principals entitats socioeconòmiques i culturals que formen part del pacte, entre elles, l'ANC, Òmnium Cultural, la majoria de sindicats, la Taula del Tercer Sector, ajuntaments o diputacions.

A més del president de la Generalitat, han assistit a la cita la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, la vicepresidenta, Joana Ortega i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Per part dels partits del bloc sobiranista, hi participen els seus líders: Oriol Junqueras i Marta Rovira (ERC), Joan Herrera (ICV), Joan Mena (EUiA) i David Fernández (CUP), així com el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, a més de la diputada socialista Marina Geli, encara que el PSC no participa en la reunió.