L'edifici de La Borsa de Barcelona, situat al passeig de Gràcia de Barcelona i que la Generalitat subhastarà l'1 de desembre, ha suscitat l'interès de cadenes de moda, hotelers i inversors "de llarg termini", com fons o family offices. El director general de la consultora immobiliària JLL a Catalunya, Jordi Toboso, ha explicat que aquest és el perfil dels inversors que s'han interessat per l'immoble. Tenen de termini fins al 14 de novembre per abonar un dipòsit pel 5 % del total de l'import de l'edifici, que surt a la venda per 88,9 milions.

Toboso ha admès que entre els interessats hi ha cadenes de moda nacionals, encara que no ha entrat en detalls, i ha afegit que a la llista de possibles compradors hi ha una mica de tot, tant inversors nacionals com estrangers. D'entre tots els inversors als quals JLL ha ofert l'edifici de La Borsa, Toboso intueix que tres d'ells, els noms dels quals no ha revelat, tenen un interès realment "seriós" a endur-se l'edifici, pel que estan disposats a fer una oferta vinculant.

El responsable d'aquesta consultora a Catalunya subratlla que es tracta d'una "oportunitat històrica" per als inversors, ja que"de no ser per la crisi, la Generalitat segurament no s'hauria vist obligada a desprendre's de l'edifici de La Borsa".

L'edifici de la Borsa surt a la venda per 88,9 milions, davant els 57,4 milions que es demanaven per ell el 2011, però amb unes condicions de lloguer molt més flexibles: si en un principi es demanava mantenir la Generalitat com a llogatera uns 25 anys, ara haurà de formalitzar sol un lloguer a favor de la Generalitat d'entre un i tres anys. No obstant això, el comprador tindrà un altre llogater: el parquet barceloní, atès que no ha acceptat anar en un altre edifici.