La multinacional Unibail-Rodamco, propietària del centre comercial La Maquinista, xifra en 220 milions la inversió que destinarà a ampliar aquest centre comercial de Barcelona, les obres del qual espera començar l'any que ve per poder acabar-les dos anys després, entorn de principis de 2017.

El director general d'Unibail-Rodamco a Espanya, Simon Orchard, ha subratllat que el seu projecte "no és una amenaça per al petit comerç" de Sant Andreu, ja que "atraurà públic de fora de Barcelona", i ha ressaltat que es generaran entorn de "1.000 o 1.100 llocs de treball permanents" i 500 més de caràcter temporal durant la fase d'obres. Unibail-Rodamco és propietària de 16 centres comercials a tot Espanya, quatre d'ells a Catalunya: La Maquinista, Glòries, Splau i Barnasud.

Orchard ha assegurat que l'ampliació de La Maquinista està en la recta final de la seva tramitació administrativa, i ha precisat que ara només falta que la Generalitat doni el vistiplau a la modificació del pla general metropolità que es requereix.

"Si tot va bé volem arrencar les obres l'any que ve, però per a això necessitem que la Generalitat sigui àgil al processar les sol·licituds que tingui i no es desviï pensant en eleccions", ha comentat Orchard, que ha cridat l'administració a "preservar la inversió que ja té a les seves portes".

El mes de juliol passat CiU i PPC van donar llum verd a l'ampliació de La Maquinista al segellar un pacte que implicava rebaixar de 45.000 a 30.000 metres quadrats la superfície comercial que s'ampliarà, i de 600 a 400 els habitatges que s'autoritzava a construir a l'empresa propietària del complex. El pacte implicava també que en un altre solar es construiran nous equipaments que no estaven previstos en el projecte inicial i 150 pisos de protecció oficial.

Quant a l'oposició veïnal i del petit comerç a aquest projecte, ha comentat que "La Maquinista aporta molt al propi barri per ajudar el comerç local, ja que el centre comercial té en si molt comerç local i els dos models són compatibles".

"No és una amenaça al petit comerç perquè volem portar públic de fora de Barcelona i si portes visitants de fora, també complementes", ha afegit Orchard. Aquesta multinacional francoholandesa també ressalta que l'ampliació de La Maquinista significarà l'arribada de 100 noves botigues en aquest centre comercial, que se sumen a les 240 actuals, i es proposa captar 5 milions de visitants més a l'any.