El jutge de guàrdia de Barcelona va obrir diligències arran de la denúncia presentada per la formació Plataforma per Catalunya contra la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, per comparèixer públicament per informar de les dades de participació del 9-N.

Segons van informar fonts judicials, el titular del jutjat d'instrucció número 3 de Barcelona, en funcions de guàrdia, va acordar ?obrir diligències per la denúncia contra Ortega, per la qual cosa la investigació seguirà la tramitació habitual, sense que s'acordés cap mesura cautelar.

La denúncia de PXC, presentada ahir a la tarda als jutjats, demanava al jutge que ordenés als Mossos d'Esquadra comminar a Ortega a desistir de comparèixer per informar de la jornada de participació del 9-N i sol·licitava que, en cas que aquesta es negués a fer-ho, fos detinguda.

El jutge de guàrdia de Barcelona va rebre al llarg del dia d'ahir 11 denúncies més pel procés participatiu del 9-N i, en tots els casos, l'instructor va decidir obrir una investigació que seguirà els tràmits habituals. Cap d'aquestes denúncies, segons les mateixes fonts, sol·licitava cap mesura cautelar que el jutge estigués obligat a resoldre amb urgència.

El mateix magistrat va rebre diumenge al matí tres denúncies d'UPyD, PxC i d'un regidor del PP a Esplugues de Llobregat que sol·licitaven que s'ordenés la retirada de les urnes del 9-N, una mesura que el magistrat va descartar en considerar-la desproporcionada. En qualsevol cas, el magistrat va dir que la denúncia d'UPyD, que es dirigia contra el president català, Artur Mas, i els consellers d'Educació, Irene Rigau, i Interior, Ramon Espadaler, correspondria investigar-la al TSJC, ja que són aforats.