El líder del PSOE, Pedro ?Sánchez, va assegurar ahir que "el més important" del 9N "és que demà [avui pel lector] és 10 i que el 10 hem d'obrir un nou temps en la política espanyola", un temps -va afegir el socialista- en el qual Catalunya no estigui "fora d'Espanya, sinó a l'avantguarda del canvi" que condueix a una Espanya federal, va mantenir.

En una assemblea oberta amb joves a Toledo, després de protagonitzar una reunió amb un grup de joves catalans, Sánchez es va dirigir en català als ciutadans de Catalunya per dir-los que la resta d'espanyols "us estimen". Segons Sánchez, si fins ara ha "fracassat la política" i els governs espanyol i català s'han "comunicat pels tribunals", a partir de demà els socialistes "obriran un espai per a la política, per a la concòrdia, on es posi fi a l'immobilisme i a la fractura".

"Ni immobilisme ni fractura; els socialistes proposem solucions d'una Espanya de concòrdia, de suma, d'entesa i no de fractura i d'independència", va explicar el líder dels socialistes espanyols a Toledo, després de recordar que aquesta solució al seu parer és la "reforma constitucional que il·luminarà l'Espanya federal".