15 de novembre de 2014
15.11.2014
40 Años
40 Años

Els partits sol·liciten les compareixences del cas Pujol

Ciutadans és l'únic que demana que el president de la Generalitat, Artur Mas comparegui en la comissió

15.11.2014 | 00:00

Diversos partits del Parlament van fer públic ahir les persones que volen que compareguin a la comissió d'investigació parlamentària del cas Pujol que començarà dimarts. Només Ciutadans demana que comparegui l'actual president de la Generalitat, Artur Mas.
Per la seva banda, ERC vol que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol torni a comparèixer al Parlament per aclarir tot allò que no va deixar clar en la compareixença del passat 26 de setembre. Al costat del seu nom també hi figuren els dels seus fills Jordi, Oleguer i Oriol, imputats en diversos casos de presumpta corrupció. A més dels membres de la família Pujol Ferrusola, Esquerra ha pensat en Felipe González, José María Aznar, Cristóbal Montoro, Alícia Sánchez-Camacho, Javier Nart i Manuel Bustos, entre d'altres.
ICV-EUiA va presentar ahir un llistat amb 77 compareixences que demana que siguin aprovades per la comissió d'investigació, entre les quals hi figuren gairebé tots els membres de la família de Jordi Pujol que han estat vinculats amb presumptes irregularitats o frau fiscal, entre elles la del propi expresident, però també de la seva dona Marta Ferrusola i de sis fills -Jordi, Oriol, Oleguer, Josep, Pere i Marta-.
Des de la CUP també volen que Pujol torni a comparèixer però també citen a Marta Ferrusola, i tres dels seus fills: Jordi, Oriol i Oleguer. A més, la CUP vol escoltar les explicacions d'algunes de les principals fortunes catalanes investigades per frau fiscal, com ara Emili Quatrecasas o Josep Maria Sanahuja, i d'altres ja condemnats, com Josep Lluís Núñez i Albert Carulla. Finalment, la portaveu parlamentària de C's, Carina Mejías, va presentar la llista de compareixents que proposen i entre ells hi ha l'actual president, Artur Mas ja que va ocupar càrrecs de responsabilitat "de molt nivell" durant els governs de Pujol. També demanen la citació de l'expresident i de tota la seva família. Els compareixents van des dels set fills; la germana; el seu cunyat; entre altres citats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema