La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha mostrat avui "orgullosa" de la querella presentada per la Fiscalia contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per la convocatòria del 9N, i ha assegurat en aquest sentit que "la justícia ha de ser igual per a tots".

La líder popular ha lamentat també l'"hegemonia del pensament únic" i ha assegurat que l'independentisme "ha tocat sostre" a Catalunya.

Sánchez-Camacho ha participat aquest matí a Cornellà (Baix Llobregat) en el congrés del PP del Baix Llobregat, una comarca que ha qualificat de "repte" entre els objectius del partit.

La líder popular ha dit que "com a demòcrata, com a catalana i com a espanyola estic orgullosa que l'estat democràtic de dret hagi funcionat" en presentar-se una querella per quatre delictes contra el president de la Generalitat i dues de les seves conselleres.

Sánchez-Camacho ha recordat que "el 8 d'abril el Congrés va rebutjar la realització d'un referèndum a Catalunya per la majoria dels representants", i ha afegit que "ahir vam veure com s'actuava des de la justícia contra el president i les conselleres per saltar-se la llei, perquè la justícia és igual per a tots".

La presidenta del PPC ha assenyalat que "en aquest cas han funcionat els tres pilars de la democràcia: el Congrés, la Justícia i el Govern".

"El Congrés va rebutjar que una comunitat autònoma pogués decidir el futur d'Espanya, la Justícia ha deixat clar que ningú pot saltar-se les lleis i el Govern ha impugnat la primera consulta que es va proposar a Catalunya i el simulacre que es va fer després", ha ressaltat Sánchez-Camacho.

"Ells el que han fet ha estat un simulacre amb unes urnes de cartró en un procés de cartró", ha afegit la líder popular, que ha apuntat que "els ha sortit malament el procés perquè, segons els seus còmputs, que no són els nostres, hi ha 1,8 milions de persones que defensen la independència".

"El PP és el partit de la majoria, del govern d'Espanya, al qual han votat més d'11 milions d'espanyols, un partit amb vocació de majoria que ha de donar resposta a les necessitats dels més de 4 milions de catalans que estan orfes de president", ha dit la líder popular.

Sánchez-Camacho ha assegurat que entre la població catalana hi ha un "afartament del procés, dels carrers vestits de groc" i ha defensat que "els independentistes han tocat sostre, són els que són".

Durant la seva intervenció al congrés del PP del Baix Llobregat, Sánchez-Camacho, ha denunciat també que "la comissió creada per investigar el cas Pujol s'ha creat precisament per no investigar res i tapar-se mútuament les vergonyes".

Ha lamentat que "hagin d'anar a declarar els ministres d'Espanya i la presidenta del PPC i ningú de CiU", i ha assegurat que "Jordi Pujol ha estat un frau, ha enganyat Espanya i Catalunya i s'ha emportat els diners a paradisos fiscals mentre altres hem pagat per aixecar el país".

"És una vergonya que als que complim la llei ens reprovin i als altres no", ha dit Sánchez-Camacho, que ha assegurat que "aquest partit sap molt bé el que és la manipulació independentista i l'hegemonia del pensament únic, ja ho vam viure després del debat de l'Estatut, però els va sortir malament perquè va ser quan el PP va aconseguir els seus millors resultats".

"Hi ha 4,5 milions de persones catalanes que estan òrfenes d'un partit seriós i responsable, i d'un partit que doni respostes" ha insistit Sánchez-Camacho, que ha dit que "la solució de Catalunya passa per les lleialtats mútues: si Mas vol debatre sobre els 23 punts que afecten la millora dels catalans, el Govern d'Espanya està disposat a construir ponts i a treballar conjuntament, però si segueix sent deslleial contra Espanya no hi pot haver diàleg".