Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a la matinada a Barcelona a un home, de 31 anys i de nacionalitat paraguaiana, acusat de matar la seva parella amb una arma blanca al seu domicili.

Fonts dels Mossos van informar que, cap a les 04.30 hores, van rebrel'avís que hi havia una dona ferida per arma blanca al seu domicili, situat al carrer Aragó de la capital catalana, i que en arribar s'havien trobat una dona que estava inconscient.

A l'interior hi havia també un home, parella de la víctima, que seria el presumpte d'autor de l'agressió a la dona, que va morir poc després de l'arribada d'efectius del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) que no van poder fer res per salvar la seva vida. Les mateixes fonts van indicar que l'àrea d'Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Barcelona s'ha fet càrrec del cas.

Un veí de la parella, que també és originari del Paraguai com la víctima, va indicar que la parella, que tenia un nen d'uns 8 anys, vivia des de fa una dècada a la casa amb dos adults més, i que eren uns veïns sociables que sempre saludaven, i que a vegades discutien "però no per coses profundes".

"No em peguis"

Segons el veí de la parella, s'havia despertat pels crits de la dona, que suplicava a l'agressor "no em peguis", i va assenyalar que poc després va arribar la Policia.

L'Ajuntament de Barcelona va condemnar l'homicidi poc després de conèixer els fets. El consistori va convocar a les dotze del migdia de dilluns que ve, davant la seu del districte, al carrer Aragó, un minut de silenci i una concentració contra la violència de gènere.