L'Arquebisbat de Tarragona va anunciar ahir mitjançant un comunicat que ja havia iniciat una investigació per la denúncia d'abusos sexuals d'un antic alumne del Seminari dels Pares Mercedaris de Reus i va animar a les víctimes a denunciar davant "les autoritats civils". L'arquebisbat "lamenta profundament que s'hagin produït o es produeixin casos d'aquest tipus" i expressa l'"absoluta repulsa" i "tolerància zero" de l'Església davant aquests casos. La denúncia de l'exalumne ja s'ha traslladat als superiors dels Pares Mercedaris "perquè actuïn conforme als procediments establerts per l'Església per a aquests casos".

També han informat a la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu i animen a les persones afectades per aquests casos a posar-los en "coneixement de les autoritats civils, amb les que l'Església col·laborarà plenament en l'exigència de responsabilitats". El cas es va saber ahir en publicar el Diari de Tarragona el relat de Sergi, de 45 anys, que ha denunciat ara haver patit abusos sexuals quan tenia 11 anys i estava intern en el Seminari Mercedari de Reus. L'antic seminarista s'ha decidit a revelar la seva història, passats 34 anys, "per treure'm un pes que he portat a sobre durant massa temps", animat per la investigació policial i les detencions dels presumptes autors d'abusos a Granada.

El Seminari de Reus va estar actiu entre 1941 i 1995 i va ser derruït el 2007. En Sergi va ingressar com a intern el 1982 per circumstàncies familiars. La seva estada era plàcida fins que va agafar la grip i el van portar a la infermeria on, segons la seva denúncia, un pare anomenat Javier el va sotmetre a abusos. L'estada en el Seminari es va prolongar tres anys més en els quals es van desfermar els rumors i fets com l'expulsió de dos germans del centre, "perquè un d'ells assegurava haver patit abusos d'un sacerdot", relata Sergi.